Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-woutpoels.jpg
Foto: Wouter Roosenboom

Wout Poels in afwachting van wat de ploeg beslist over zijn Tour deelname

In de koninginnerit van de Ruta Del Sol heeft Wout Poels (Blitterswijck) zaterdag geen potten kunnen breken. In de door de Fransman Pierre Rolland gewonnen derde etappe eindigde de Limburger op de 43e plaats op 18 minuten en 30 seconden. Of het genoeg is voor een plaats in de Tour ploeg daarover beslist de Skyploeg later deze week.

De knie heeft het goed gehouden was de conclusie van de wielrenner die de afgelopen twee seizoen een belangrijke rol heeft gespeeld in de tour zeges van Chris Froome. Vooral afgelopen jaar heeft hij veel indruk gemaakt en leek hij bij vlagen sterker dan zijn kopman.

Hij hoopt op een deelname aan de Tour en heeft er alle vertrouwen in dat de ploeg hem zal meenemen. Anders kan hij zich waarschijnlijk gaan richten op de Ronde van Spanje, dat lijkt het alternatief te worden als hij niet in de Tour aan de start staat.

In de laatste etappe over 154,8  kilometer van Gers Saint Michel naar Nogaro over een licht geaccidenteerd terrein eindigde Poels in de staart van de wedstrijd op plek 111 op 2.44 minuten van de winnaar de Nieuw Zeelander Thomas Scully.

In het eindklassement eindigde Poels op de 41e plaats op 26 minuten en 11 seconden van de winnaar Zwitser Sivan Dillier.

Deze pagina delen via:

Terug