Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-handboogsport-algemeen.jpg
Foto: Wouter Roosenboom

Wijler uitgeschakeld op het WK, Bayardo naar derde ronde

Handboogschutter Steve Wijler (Horn) heeft zijn matig optreden in de kwalificatieronde bij het wereldkampioenschap in Den Bosch niet achter zich kunnen laten en zich kunnen herpakken.

De Limburger is dinsdag in de tweede ronde van het recurve eliminatietoernooi uitgeschakeld. In de eerste ronde wist hij zich nog met een 6-2 overwinning te ontdoen van Tamimul Md Islam uit Bangladesh, maar vervolgens strandde Wijler in de tweede ronde met 6-2 tegen de als 19e geplaatste Rus Makhnenko. Voor Wijler rest dit WK alleen nog de landenwedstrijd met Nederlands team.

Gabriela Bayardo (Klimmen) heeft dinsdag wel de derde ronde bereikt van het wereldkampioenschap. De nummer 28 uit de kwalificatie had weinig moeite om tot de eliminatierondes van donderdag te raken. De nummer 18 van de wereld stond in de eerste ronde tegenover haar teamgenoot de Nederlandse Sietske Visser. Bayardo won de partij uiteindelijk zonder setverlies met 6-0.

Ook de wedstrijd tegen de Poolse Lesniak in de tweede ronde verliep zonder problemen. Met 7-1 kon de geboren Mexicaanse deze partij ook voortijdig beslissen. In de derde ronde aanstaande donderdag moet Bayardo het gaan opnemen tegen de Chinese Qixuan An die als vijfde in de kwalificatieronde is geëindigd.

Deze pagina delen via:

Terug