Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-woutpoels.jpg
Foto: Wouter Roosenboom

Wielrenner Poels beloont fantastische Vuelta met zesde plek

Dubbel feest voor wielrenner Wout Poels (Blitterswijck). Als meesterknecht van de Britse winnaar Chris Froome vervulde hij een heel belangrijke plek voor Team Sky. Zelf werd hij ook nog eens zesde in het algemeen klassement.

''Dit moet niet nog een keer gebeuren'', sprak Poels het AD toe na de loodzware zeventiende etappe waar een aantal onmenselijk steile beklimmingen in verpakt zaten. ''Nog drie dagen, dan zijn we in Madrid.''

Poels sleept Froome er doorheen
Het was niet zo zeer Poels die het in die cruciale rit zwaar had. Dat goldt wel voor de kopman van Team Sky, Chris Froome, van wie Poels de meesterknecht was. Samen met de rest van het team hielden ze de schade, ondanks wat verloren secondes, beperkt. Nog drie etappes overleven en de eindoverwinning voor Froome en een mooie klassering voor Poels lagen in het verschiet.

En dat lukte. In de achttiende etappe ging Poels van plek negen naar plek acht in het algemeen klassement en ook zijn hoofdtaak, het begeleiden van Froome, lukte prima. Onder leiding van onder anderen Poels hield de Brit zijn concurrenten op afstand.

Ook etappe nummer negentien zorgde niet voor problemen voor de man uit Blitterswijck. De vluchters stalen de show en Poels kon zijn krachten sparen voor de etappe van zaterdag, en dat was nodig ook. 

Klimmen, klimmen en nog eens klimmen
Etappe twintig was namelijk een loodzware, en bovendien de laatste kans op grote verschuivingen in het algemeen klassement. Daarvoor moesten de renners flink aan de bak. De etappe kende een afstand van 117 kilometer, met beklimmingen van het hoogste niveau.

Het werd het laatste feestje van Alberto Contador, maar eigenlijk ook een beetje dat van Wout Poels. Samen met Froome onttrok hij zich van de concurrentie, het duo reed uiteindelijk als tweede en derde, achter Contador binnen.

Fenomenale Poels
Dat betekende niet alleen de eindoverwinning van Froome, het zorgde er ook voor dat Poels nog een mooie sprong maakte in het algemeen klassement. De Limburger eindigde knap als zesde. Een grandioze prestatie, maar zit er niet veel meer in? Wil Poels niet zelf een keer als kopman een grote wielerronde ingaan?

Toekomstig kopman?
''Kopman zijn is net weer iets anders. Ik vond het ook wel prima zo, met deze mooie eindklassering. Misschien is het iets voor volgend jaar. We gaan deze winter maar eens alles op een rijtje zetten. Als je zesde wordt in de Vuelta, dan moet je ook kopman kunnen zijn'', aldus een tevreden Poels tegen het AD.

De Ronde Van Spanje bleek sowieso een mooi podium voor de Nederlandse renners. Voor het eerst in de geschiedenis eindigden drie landgenoten in de top tien. Wout Poels werd dus zesde, Wilco Kelderman vierde en Steven Kruijswijk negende.

Deze pagina delen via:

Terug