Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-miketeunissen.jpg
Foto: Wouter Roosenboom

Wielrenner Mike Teunissen zevende in Parijs-Roubaix

Wielrenner Mike Teunissen (Ysselsteyn) is afgelopen zondag in de voorjaarsklassieker Parijs- Roubaix op de zevende plaats geëindigd. De zege ging naar de Belg Philippe Gilbert die na 257 kilometer koers over de kasseien de Duitser Mils Politt op de wielerbaan in Roubaix versloeg. Derde werd de Belg en ploeggenoot van Gilbert Yves Lampaert.

Mike Teunissen reed een zeer sterke wedstrijd in dienst van zijn kopman en favoriet voor de zege Wout van Aert. Van Aert kon zijn favorietenrol niet waarmaken en kwam als 22e binnen. Teunissen kwam op 47 seconden over de streep op een mooie zevende plaats.

"In het begin heb ik me rustig gehouden", vertelt Mike Teunissen voor de camera van de NOS. "Naar de eerste kasseistroken ben ik opgeschoven. In het Bos van Wallers zat ik goed van voren. Vanaf dat moment was het vooral bij ons chaotisch. Van Aert reed lek, nam de fiets van Eekhoorn maar wisselde weer naar zijn eigen fiets. Vervolgens viel hij, maar kwam toch weer terug tussen de auto's. Op dat moment zat ik met Maarten Wynants in de eerste groep. Wachten was voor mij en ook voor Maarten geen optie. Als iemand van ons had gewacht zou hij op een volgende kasseien-strook worden gelost."

"Ik zou oplettend zijn in de groep en waar mogelijk het tempo wat proberen eruit te halen. Dat lukte soms ook. Toen Wout er weer bij kwam, reed hij al snel weg met de beste renners. Op dat moment ben ik vooral gaan volgen. Op Carrefour de l'Arbre zijn we met de andere goede mannen weg gereden. Nog steeds kon ik me beperken tot volgen, tot Wout terugviel. Toen heb ik wel mee gereden. We kwam jammer genoeg niet meer bij Vanmarcke en Sagan. De sprint was wel oké, en een zevende plaats is toch niet verkeerd."

Deze pagina delen via:

Terug