Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-miketeunissen.jpg
Foto: Wouter Roosenboom

Wielrenner Mike Teunissen derde in eerste rit Binck Bank Tour

Wielrenner Mike Teunissen (Ysseleteyn) is maandag in eerste rit van de Binck Bank Tour van het Belgische Beveren naar het Nederlandse Hulst over 167 kilometer als derde gefinisht.

De Limburger trok de sprint aan voor zijn ploegmaat Dylan Groenewegen. Teunissen en Groenewegen lagen achter het treintje van Edward Theuns van Trek-Segafredo op koers voor een mogelijke etappewinst totdat Theuns zijn sprint aanzette en zijn lead-out man zich liet terugzakken. Omdat deze niet wegstuurt maar zich gewoon naar achter laat zakken komt Groenewegen ingesloten te zitten en zijn, zijn kansen om goed te kunnen sprinten verkeken. Mede door de mislukte sprint van zijn ploeggenoot kan Teunissen als lead-out man doortrekken en eindigde hij achter de Iers Sam Bennet en de Belg Edward Theuns op de derde plaats. Groenewegen finishte als achtste.

Groenewegen liet via twitter weten niet gecharmeerd te zijn van de actie van de renner van Trek-Segafredo: “Als een renner van kop gaat in een sprint waarom stuur je dan niet goed weg en breng je andere renners in gevaar” vroeg hij zich af . Daarnaast liet hij weten ''zich al bij al goed te voelen. Op naar morgen”.

Vandaag gaat de tweede rit van Blankenberge naar Ardooie over 169 kilometer waar het hoogstwaarschijnlijk weer zal uitdraaien op een massasprint.

Deze pagina delen via:

Terug