Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Tom-Dumoulin.jpeg

Wielerploeg Sunweb kent geen gelukkige seizoensstart

Vorig seizoen was het een al voorspoed bij Sunweb wielerploeg. De ene wedstrijd na de andere werd gewonnen maar de ploeg van de Limburgers Tom Dumoulin (Maastricht), Mike Teunissen(Ysselsteyn) en Roy Curvers (Haelen) zit momenteel in de hoek waar de kappen vallen.

Tom Dumoulin, die al geen sterke start van het seizoen kende en door pech werd geconfronteerd in Abu Dhabi, moest zaterdag na een valpartij opgeven in de Tirreno-Adriatico en Mike Teunnissen gaf ziek op in Parijs Nice.

De tweede man bij Sunweb, Wilco Kelderman, die mee naar Italië was gegaan om zijn kopman Tom Dumoulin bij te staan in zijn poging om de zevendaagse etappekoers winnend af te sluiten werd zondag getroffen door een valpartij en brak daarbij zijn sleutelbeen. Kelderman stond bij de start zondag op de zevende plaats in het algemeen klassement. Omdat hij al eens een keer zijn sleutelbeen heeft gebroken is de operatie complexer en zal hij in Nederland geopereerd moeten worden.

Op de website van Sunweb constateert ploegleider Marc Reef  dat de pech allemaal tegelijk komt. “Eerst werd Søren Kragh Andersen ziek, daarna brak Simon Geschke zijn sleutelbeen en vervolgens moet Tom Dumoulin door een eenzijdige valpartij de koers verlaten. De ploeg kent geen gelukkige Tirreno.”

Deze pagina delen via:

Terug