Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-yvonbelien.jpg

Volleybalsters Oranje verslaan ook Turkije

De Nederlandse volleybalsters, met Yvon Beliën (Weert), spelen deze week in het Duitse Stuttgart de laatste drie groepswedstrijden in de Volleyball Nations League waarna bekend wordt welke zes ploegen zich plaatsen voor de Final 6 in China. Nederland staat bij aanvang van dit laatste toernooi op de vijfde plaats.

Dinsdagavond speelde Nederland tegen het Turkije van de ex-Oranje bondscoach Giovanni Guidetti die Oranje twee jaar geleden weer op de kaart heeft weten te zetten. Het was voor de eerste keer dat hij sinds zijn vertrek bij Oranje tegenover zijn oude ploeg stond. De Nederlandse dames namen een 2-0 voorsprong, maar de Turkse ploeg vocht zich knap terug tot 2-2. Guidetti zal de wedstrijd niet snel vergeten, want Oranje liet in de beslissende vijfde set zien de sterkste en stabielste ploeg te zijn: 3-2 (25-11, 31-29, 16-25, 20-25 en 15-10).

Met deze zege ziet het er goed uit voor Nederland dat met deze winst naar de derde plaats is gestegen en een plaats in de Final 6 bijna niet meer kan verspelen.

Deze pagina delen via:

Terug