Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Britt-Bongaerts-okt-2017.jpg

Volleybalsters Oranje beginnen Nations League met duidelijke zege

De Nederlandse volleybalsters, met Yvon Beliën (Weert) en Britt Bongaert (Roermond), zijn dinsdag in Rusland met een uitstekende overwinning begonnen aan de Volleyball Nations League. Het team van bondscoach Jamie Morrison won in Jekaterinenburg overtuigend met 3-0 van Thailand. Nederland startte met Yvon Beliën in de basis. Britt Bongaerts mocht in de derde set een invalbeurt maken.

In de eerste set startte Oranje degelijk. Bij de tweede technische time-out was er al een verschil van vier punten (16-12). Nederland zou deze voorsprong niet meer uit handen geven. Het was topscorer Plak die het setpoint benutte: 25-20.

Ook in de tweede set was er aanvankelijk weinig aan de hand voor de volleybaldames, maar liet men zich in de slotfase verrassen. Bij een 24-20 liet Nederland Thailand echter terugkomen tot 24-24, waardoor overwerk noodzakelijk was. Na een belangrijke score van Plak en een prachtig killblock van Beliën ging de set toch met 26-24 alsnog naar Nederland.

In set drie was de weerstand van Thailand definitief gebroken. Oranje liep gemakkelijk uit naar 21-12 en op dat moment bracht Morrison het Limburgse talent Britt Bongaerts in. Dankzij twee mooie services van Bongaerts werd het 23-12 waarna Oude Luttikhuis met een killblock en een tipbal de zege binnenhaalde: 25-13.

Woensdag staat de tweede wedstrijd tegen Argentinië op het programma.

Deze pagina delen via:

Terug