Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-volleybal-algemeen.jpg

Volleyballer Tim Smit opgenomen in voorselectie Oranje

De nieuwe bondscoach van de Nederlandse volleyballers Roberto Piazza heeft zijn eerste selectielijst gepubliceerd. De 25 spelers die op deze longlist staan komen in aanmerking om geselecteerd te worden voor de Golden European League, het Olympisch kwalificatietoernooi en/of het EK Volleybal. Bij deze 25 geselecteerde spelers zit ook de 29-jarige Tim Smit (Voerendaal) die uitkomt voor het Belgische Aalst.

De Nederlandse volleyballers staan aan de vooravond van een zeer belangrijk internationaal seizoen. Oranje begint in de Golden European League van 25 mei t/m 23 juni waarin het drie thuiswedstrijden speelt. Door goed te presteren in dit continentale toernooi kan promotie worden afgedwongen naar de intercontinentale Volleyball Nations League.

Van 9 t/m 11 augustus speelt Oranje in Rotterdam Ahoy het Olympisch kwalificatietoernooi. Op dit OKT treft Nederland Zuid-Korea, België en de Verenigde Staten. De winnaar van deze vierkamp verdient een ticket voor de Olympisch Spelen van Tokio in 2020.

Van 12 t/m 29 september vindt in Nederland, België, Frankrijk en Slovenië het EK Volleybal plaats. In Nederland wordt gespeeld t/m de kwartfinales. De Nederlandse speelsteden zijn: Rotterdam (Ahoy), Amsterdam (Sporthallen Zuid) en Apeldoorn (Omnisport).

Deze pagina delen via:

Terug