Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

voetbal-algemeen.jpg

Voetbalsters U19 naar Elite EK kwalificatietoernooi

De Nederlandse voetbalsters U19, met Kim Everaets (Horst aan de Maas) in de basis bij Oranje, hebben zich dinsdagavond ongeslagen geplaatst voor het Elite EK kwalificatietoernooi voor het EK van 2020.

Na de 9-0 overwinning op Montenegro en de 4-1 zege van afgelopen zaterdag tegen Oekraïne, versloeg Oranje in de laatste wedstrijd op het Juliana sportpark in het Zuid Hollandse ‘s-Gravenzande, Ierland met 6-0.

Beide landen hadden na twee wedstrijden zes punten maar Nederland had een veel beter doelsaldo en had aan een gelijkspel voldoende om als groepswinnaar naar de volgende ronde te gaan. Omdat men niet tevreden was over de wedstrijd tegen Oekraïne wilde Oranje in deze wedstrijd revanche nemen op het slechte spel. Ierland werd daar het kind van de rekening van.

Bij rust leidde Oranje al met 2-0 door doelpunten van Moïsa van Koot in de tiende minuut waarna Nikita Tromp, de topscoorster van Oranje U19, na een half uur spelen de 2-0 liet aantekenen.

Na rust besliste Oranje de wedstrijd al snel. In een tijdsbestek van zes minuten was het gelopen nadat Oranje drie keer scoort. In de 51e minuut was het Chasity Grant die de 3-0 scoorde waarna Dana Foederer en Nikita Tromp, met haar de tweede, Nederland in de 57 minuut naar een 5-0 voorspong schieten. Invalsters Ella Peddemors bepaalde zes minuten voor het einde de eindstand op 6-0.

Deze pagina delen via:

Terug