Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Janou-Levels-2018-1.jpg

Voetbalsters Oranje U19 missen EK-finale maar pakken wel WK-ticket

De voetbalsters van Oranje U19, met Lynn Willms (Tegelen), Romée Leuchter (Schinveld) en Janou Levels (Herten), hebben zich donderdagavond in Schotland niet weten te plaatsen voor de finale van het EK U19.

In de halve finale verloor Oranje na een 1-0 ruststand met 3-1 van Duitsland. Een slordig spelend Oranje kwam in de 19e minuut op een 1-0 achterstand. Keepster Daphne van Domselaar kwam het doel uit om de bal te onderscheppen maar via Nicole Anyomi kwam de bal bij Melissa Kösseler die de terugspringende in het lege doel kon schuiven. Vier minuten later had Joelle Smits de gelijkmaker op haar schoen. Haar afstandsschot ketste echter af op de lat. In de slotfase van de eerste helft kreeg Oranje nog twee kansen via Romée Leuchter en Janou Levels maar die gingen verloren.

In de openingsfase van de tweede helft kwam Nederland beter uit de starblokken en wist het Duitsland onder druk te zetten. Oranje was echter telkens ongelukkig met de laatste pass die steeds door Duitsland onderschept kon worden. Het duurde dan ook tot de 61e minuut voordat Oranje wist te profiteren toen Jill Bayings een terugspringende bal kon oppikken en vanaf de rand van het zestienmetergebied laag over de grond de Duitse keepster kon verrassen: 1-1.

Nederland kon na de gelijkmaker Duitsland onder druk houden maar liet ook verdedigend meer ruimte vallen omdat men op zoek ging naar de voorsprong. Duitsland kreeg daarmee de kans om met snelle tegenstoten gevaarlijk te worden. In de 81 minuut werd Janou Levels in het stafschopgebied gepasseerd door Shekiera Martinez. Levels trok haar tegenstander lichtjes aan de arm die zich vervolgens gretig liet vallen. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip vanwaar Marie Müller deze opgelegde kans niet aan haar voorbij liet gaan. Zij zette van Domselaar op het verkeerde been en scoorde de 2-1. Twee minuten voor het einde maakte Martinez het karwei definitief af voor Duitsland. Anyomi raakte met een fraai schot de paal waarna Martinez de rebound in een leeg doel kon tikken en daarmee de 3-1 voor Duitsland kon aantekenen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en pakte Duitsland voor de negende keer een finaleplaats bij het EK U19.

Nederland behaalde dan wel geen finale plaats. Met een plaats in de halve finale hebben ze wel voor de tweede keer op rij een ticket verdiend voor het WK U20 in 2020.

Uitslagen Oranje U19
Nederland - Noorwegen 5-0
Nederland - Frankrijk 1-3
Nederland - Schotland 4-0
Nederland - Duitsland 1-3

Deze pagina delen via:

Terug