Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-voetbal-algemeen-3.jpg

Voetbalsters Oranje U17 beginnen EK met ruime overwinning

De voetbalsters van Oranje U17, met Kim Everaerts (Horst aan de Maas), zijn het Europees kampioenschap in Bulgarije goed begonnen. Zondag won Oranje de openingswedstrijd uit groep B van met 4-1 van Oostenrijk.

De ploeg van bondscoach Robert de Pauw kwam in het Kaliakra stadion in Kavarna al vroeg op achterstand nadat keepster Claire Dinkla een overtreding had gemaakt in het strafschopgebied. Annabel Schasching verzilverde de strafschop in de achtste minuut. Oranje U17 herstelde zich snel. Binnen 22 minuten stond het 3-1 door doelpunten van Iris Stiema en twee van Nikita Tromp. Tussen haar twee doelpunten had Tromp ook nog een keer tegen de lat geschoten.

In de tweede helft wisselde de coach vijf keer. Desondanks bleef Nederland de bovenliggende ploeg maar kon dat niet in doelpunten tot uitdrukking brengen. Pas in de blessuretijd was het Tromp die met haar derde Oranje naar de 4-1 overwinning schoot.

In de tweede wedstrijd won Duitsland met 4-0 van Engeland. Daarmee gaan de Duitsers aan de leiding na een wedstrijd. Woensdag 8 mei is Duitsland de tegenstander in de tweede wedstrijd.

Deze pagina delen via:

Terug