Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-voetbal-algemeen-3.jpg

Voetbalsters Oranje U16 zesde bij Nordic Tournament

De Nederlandse voetbalsters U16, met Inke Kessels (Baarlo), zijn maandag op de zesde plaats geëindigd bij het Nordic Tournament in Zweden. Na de winst in de laatst groepswedstrijd op zaterdag tegen Finland speelde Nederland om plaats vijf tegen Noorwegen.

Na een 2-2 ruststand eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Nederland nam met doelpunten van Danique Noordman en Dieke van Straten een 2-0 voorsprong in de 33e minuut. Daarna waren het de Noren die binnen drie minuten de stand weer gelijk trokken waarmee men met een 2-2 stand ging rusten.

In de tweede helft kwam Noorwegen op een 3-2 voorsprong. Nadat in de 62e minuut een doelpunt van Isa Dekker werd afgekeurd was het Nikée van Dijk een minuut later die alsnog de stand weer gelijk wist te trekken. Nederland had in de slotfase nog de kans op de overwinning maar na een briljante aanname van Van Dijk die meteen uithaalde strandde haar schot in de Noorse defensie. Omdat geen van beide ploegen meer tot scoren kwam moesten penalty’s uitsluitsel gaan brengen wie vijfde zou worden.

Er leek geen einde te komen aan deze strafschoppenserie. Nadat alle twintig veldspelers van elke ploeg een strafschop had genomen stond het 7-7 en was er nog geen beslissing gevallen. Nu was het de beurt aan de keepters. De penaty van de Nederlandse keepster De Haan trof geen doel waarna haar Noorse collega Selma Panengstuen wel raak wist te schieten. Zij besliste de wedstrijd in Noors voordeel.

Deze pagina delen via:

Terug