Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-dominiquejanssen-1.jpg

Voetbalsters Oranje naar finale WK play-offs

De Nederlandse voetbalsters, met Lieke Martens (Nieuw Bergen) en Dominique Bloodworth-Janssen (Horst aan de Maas), hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van de play-offs voor een plaats op het WK van 2019 in Frankrijk.

Na de 2-0 overwinning van afgelopen vrijdag in Breda in de eerste halve finale van de play-offs tegen Denemarken versloeg Oranje de Denen ook in de tweede wedstrijd. Ditmaal won Oranje in Viborg met 1-2.

De wedstrijd begon echter desastreus voor Oranje. In de vijfde minuut was het Dominique Bloodworth die Denemarken aan een vroege voorsprong hielp. De Limburgse trok de vooruitsnellende Harder op de rand van het zestienmetergebied onderuit wat de Denen een strafschop opleverden. Deze werd onberispelijk binnen geschoten door Nadim: 1-0.

Even speelde het doemscenario van de wedstrijd tegen Noorwegen door alle hoofden maar al snel wist men zich te herpakken en de opgelopen achterstand te herstellen. In de zevende minuut was het de snelle en fysiek sterke spits Lineth Beerensteyn die op aangeven van Desiree van Lunteren de gelijkmaker scoorde. Hoewel Denemarken een betere wedstrijd speelde dan afgelopen vrijdag bleef Nederland de beste kansen creëren, echter werden deze niet benut.

In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar meer doelpunten en kwam Oranje onder druk te staan. Met kunst en vliegwerk bleef Nederland overeind. In korte tijd schoot Denemarken tegen de paal en was het niet veel later de Europees voetbalsters van het jaar Harder die van vier meter afstand huizenhoog wist over te schieten.

In de slotfase van de wedstrijd wist Oranje zich onder de druk uit te spelen en creëerde zich weer een aantal kansen. Het was in eerste instantie Lieke Martens die de winnende treffer op haar voet leek te hebben maar het schot van de speelster van Barcelona werd door de Deense keepster op fraaie wijze over getikt. Uit de corner die daaruit voortkwam was het opnieuw Lineth Beerensteyn die uit een afvallende bal voor de tweede keer raak schoot en Oranje daarmee alsnog aan de overwinning hielp: 1-2.

De tegenstander in de finale van de play-offs is Zwitserland geworden. De Zwitserse voetbalster wisten zich na het 2-2 gelijkspel in België van afgelopen vrijdag dinsdagavond via een 1-1 gelijkspel in eigen huis te plaatsen voor de finale.

 

Deze pagina delen via:

Terug