Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Lieke-Martens-1-11-8-16.png

Voetbalsters Oranje met veel moeite voorbij Nieuw Zeeland

De Nederlandse voetbalsters, met Lieke Martens (Nieuw Bergen) en Dominique Bloodworth (Horst aan de Maas), hebben dinsdagmiddag de eerste wedstrijd tijden het WK in Frankrijk gewonnen met 1-0. Gemakkelijk ging het niet voor Oranje. De ploeg speelde onrustig en slordig waardoor het veel fouten maakte en een aantal keer door het oog van de naald kropen.

Een aantal fantastische reddingen van keepster Sari van Veenendaal hield Oranje op de been. Een keer had ze een engeltje op de lat zitten toen Nieuw Zeeland in de twaalfde minuut, na een fout van Bloodworth. Vooral in de eerste helft was het spel veel te traag  waarmee Oranje de defensie van Nieuw Zeeland in de kaart speelde. Ook bij die paar kansen die men creëerde was men niet doortastend genoeg.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor Nieuw Zeeland. Voor het doel van Oranje ging alles fout. In eerste instantie ging de bal voorlangs. Toen deze opnieuw werd ingebracht was het opnieuw Van Veenendaal die Oranje met een katachtige redding in de wedstrijd hield. Het was voor Oranje het sein om meer druk te gaan uitoefenen op het doel van Nieuw Zeeland.

De openingstreffer wilde echter maar niet vallen. Miedema kreeg twee fraaie kansen maar twee keer stond de keepster op de juiste plaats en Martens schoot een keer over. In het laatste kwartier dwong Oranje Nieuw Zeeland steeds verder in een verdedigende rol, maar de bal wilde er maar niet in. Uiteindelijk stonden de drie wisselspeelsters aan de basis van de 1-0 overwinning. In de 92e minuut gooide Merel van Dongen de bal van de zijkant nog maar eens voor het doel. Lineth Beerensteyn die koud in het veld stond kopte terug waarna Jill Roord van dichtbij de bal voor het inkoppen had.

Lieke Martens werd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd. Met deze 1-0 zege zet Oranje de eerste stap op weg naar de volgende ronde. Aanstaande zaterdag staat de tweede wedstrijd in Valenciennes tegen Kameroen op het programma.

Deze pagina delen via:

Terug