Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-voetbal-algemeen-3.jpg

Voetbalster Kim Everaerts met Oranje U17 naar EK finale

Voetbalster Kim Everaerts (Horst aan de Maas) heeft zich dinsdag met Oranje U17 geplaatst voor de finale van het EK U17. In de halve finale versloeg Nederland Europees en wereldkampioen Spanje met 3-1. Het is voor de eerste keer in de Nederlandse voetbalgeschiedenis dat Oranje U17 een EK finale bereikt.

Oranje speelt vrijdag de finale tegen Duitsland waarvan men in de groepsfase nog met 3-2 heeft weten te winnen. De Duitse U17 ploeg is een grootmacht in het voetbal. Zij werden al zes keer Europees kampioen. De wedstrijd wordt in het Bulgaarse Albena gespeeld en begint om 13:00 uur.

Nog nooit wist Oranje U17 van Spanje te winnen, maar met deze zege wist Oranje Spanje voor het eerst sinds 2013 uit de EK finale te houden. Oranje had zeker niet het beste spel maar was de meest effectieve ploeg op het veld. Spanje had meer balbezit en raakte twee keer de lat en een keer de paal. Nederland was vooral effectiever in de omschakeling en sloeg via Lotje de Keijzer vlak voor rust voor de eerste keer toe.

Nadat in de 48e minuut binnen een paar seconden Spanje zowel de paal als de lat raakte sloeg Oranje na een uur opnieuw toe. Iris Stiekema zette Oranje in de zestigste minuut op een 2-0 voorsprong. Een mokerslag voor de Spaanse favorieten die het nog wel probeerden, maar tot weinig meer in staat waren. Nikita Tromp maakte het vervolgens af in de 86e en bezegelde definitief de zege door de 3-0 te scoren. Nederland verdedigde de hele wedstrijd als een beest wat er toe leidde dat Spanje pas in de 92e minuut het eerste en enige doelpunt wist te scoren: 3-1.

Deze pagina delen via:

Terug