Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-rodajc-5.jpg

Voetballers van Roda JC gedegradeerd

De voetballers van Roda JC (Kerkrade) zijn na drie seizoen opnieuw gedegradeerd uit de eredivisie. De eredivisionist speelde afgelopen donderdag al met 0-0 gelijk tegen Alemere City en dacht thuis in de tweede wedstrijd de zaken wel recht te kunnen trekken tegen de nummer negen van de eerste divisie.

In eigen huis gingen de Limburgers echter met 1-2 onderuit. Daarmee valt het doek van de eredivisionist uit Kerkrade voor de tweede keer sinds de invoering van het betaald voetbal.

Roda startte in het Parkstad Limburg Stadion het beste en nam meteen het initiatief maar het was aan de keeper van Almere City te danken dat de Limburgers uit drie mogelijkheden niet tot score kon komen. Na een goed half uur kwam Almere City wat onder de druk uit en al snel daarna scoorde van der Water voor de ploeg uit Flevoland de openingstreffer.

In de tweede helft ging Roda opzoek naar de gelijkmaker en die viel al snel voor de Limburgers wat weer perspectief en hoop bood bij de supporters op de tribune. Schahin was het de 1-1 in de achtste minuut van de tweede helft scoorde. Roda ging nu opzoek naar de tweede treffer en voerde de druk op Almere City weer op maar scoren werd het niet. De gasten bleven echter ook gevaarlijk waardoor de spanning was te snijden in het stadion.

Roda moest winnen om niet te degraderen terwijl Almere genoeg had aan een gelijkspel. Voor de gasten verliep de wedstrijd dan ook zoals ze zich dat vooraf hadden bedacht. Daarnaast  bleven ze ook gevaar stichten voor het Roda doel. In de 86e minuut leidde dat tot een doelpunt van Hammouti: 1-2. Daarmee was het pleit beslecht. In de resterende minuten hoefde Almere niet meer en Roda kon niet meer. Voor de tweede keer in drie jaar tijd degradeert de ploeg uit de eredivisie

Deze pagina delen via:

Terug