Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2018-Perr-Schuurs.jpg

Voetballers Jong Oranje winnen eerste EK kwalificatiewedstrijd

De voetballers van Jong Oranje, met Perr Schuurs (Nieuwstadt), hebben dinsdagavond hun eerste EK kwalificatiewedstrijd gewonnen. Op de Vijverberg in Doetinchem werd Cyprus, dat al zijn derde wedstrijd in groep 7 speelde, met 5-1 verslagen.

Met Schuurs in de basis kwam Jong Oranje in de elfde minuut op een 0-1 achterstand. Nederland liet zich niet uit het veld slaan. Nog voor het eerste halfuur verstreken was, stond Oranje op een 3-1 voorsprong. De gelijkmaker viel in de zestiende minuut uit een strafschop door Koopmeiners. Tien minuten later was het De Wit die Oranje op voorsprong zette waarna Sierhuis drie minuten later in de 29e minuut er 3-1 van maakte. Met die stand werd er ook gerust.

In de tweede helft gaat Nederland furieus van start en wil het de voorsprong zo snel mogelijk uitbreiden. Echter de kansen die men creëert worden niet benut. Pas in de slotfase weet Oranje nog twee keer het doel te vinden. In de 86e minuut is het Dani de Wit die met zijn tweede doelpunt Oranje op 4-1 zet waarna Zeefduik in de laatste minuut van de reguliere speeltijd Oranje naar een 5-1 overwinning schiet.

Met deze overwinning neemt Oranje de tweede plaats in, in groep 7 achter Portugal dat aan de leiding gaat met zes punten uit twee wedstrijden.

De eerstvolgende wedstrijd is op 11 oktober ,dan speelt Jong Oranje op de Vijverberg tegen koploper Portugal. Vier dagen later speelt men de eerste uitwedstrijd in het Noorse Drammen tegen Noorwegen.

Deze pagina delen via:

Terug