Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-lucsteins-1.jpg
Foto: Jos Joosten

,,Uitschakelen van rechteropbouwer was de sleutel"

Het Nederlands handbalteam boekte zondag in Sittard een broodnodige overwinning op Turkije in de strijd om een WK-ticket. In een redelijk gevuld Fitland XL werd er met 26-19 gewonnen. Op donderdagavond ging Nederland nog onderuit in Turkije en dus was een zege noodzakelijk. Aan de hand van zeven Limburgers was Oranje nu wel oppermachtig.

Luc Steins (Voerendaal) was zoals vanouds de spelverdeler van de ploeg en zag zijn ploeg slecht beginnen. Binnen een kwartier stond het 11-6 voor de Turken, en dat was juist niet wat Oranje wilde. ,,Wij wilden juist de eerste klap uitdelen, maar dat mislukte omdat wij voorin te veel kansen lieten liggen.”


Sleutel
Volgens broer en cirkelspeler Ivo Steins was het strijdplan helder. ,,We wilden koste wat het kost die rechteropbouwer uit de wedstrijd spelen. In Turkije scoorde die nog elf keer en nu nul. Dat is precies het verschil. Dat was de sleutel tot de winst.”

Oranje begon zondag met een zeer offensieve dekking. Iets dat in Turkije ook al werd geprobeerd en toen de nodige vruchten afwierp. Dat lukte nu niet, maar had volgens Ivo Steins wel invloed op het verdere verloop van de wedstrijd. ,,We moeten dat in het begin beter doen, maar Turkije had toen al zoveel kruid verschoten dat ze na rust moe waren. Dat was ook onze bedoeling. We wilden dat Turkije zich murw zou beuken op onze dekking. We wisten dat wij de fittere ploeg hebben. Toen we eenmaal op voorsprong kwamen, was het geloof ook wel weg bij ze.”

Minder niveau
Desondanks vond Luc Steins dat het minder liep dan een paar dagen eerder. ,,We speelden nu iets slechter dan in Turkije, maar zij wel drie niveau’s minder. Veel mensen dachten dat wij wel even twee keer zouden winnen. Dat had ook gekund, maar je kan in Turkije verliezen. Dat is geen schande. Zij hebben ook jongens die in de Bundesliga hebben gespeeld en bij Besiktas spelen in de Champions League.”

Komende donderdag wacht alweer Griekenland-uit. De zwakke broeder in de poule. Bij winst is de play-off om een WK-ticket nog geen feit. Daarvoor valt zondag opnieuw in Sittard pas de beslissing als België op bezoek komt. ,,We hebben het nu in eigen hand. Griekenland horen we te winnen. Dan kan het twee kanten op. We zijn aan elkaar gewaagd, maar willen we naar het WK moeten we het laten zien. Anders heb je er ook geen recht op.” 

Deze pagina delen via:

Terug