Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Laura-de-Vaan-2018-1.jpeg
Foto: Rob Glas

Tweemaal goud voor Laura de Vaan bij wereldbeker wedstrijden in Emmen

Handbikester Laura de Vaan (Baexem) heeft afgelopen weekend bij de para-cycling wereldbeker wedstrijden in het Drentse Emmen zowel de tijdrit als de wegwedstrijd in de klasse H5 gewonnen. Chantal Haenen (Sevenum) won brons en zilver.

De Vaan legde de 16 kilometer lange tijdrit vrijdag af in een tijd van 26 minuten en 41 seconden. De Italiaanse Ana Maria Vitelaru kwam vijf en halve minuut na De Vaan als tweede over de streep. Derde werd de Limburgse Chantal Haenen.

Bij de wegwedstrijd op zaterdag over 50,4 kilometer was De Vaan veruit de snelste handbikster. De Vaan kwam in een tijd van 1 uur, 27 minuten en 15 seconden als eerste over de streep. Chantal Haenen kwam met een ronde achterstand als tweede over de streep terwijl de Italiaanse Ana Maria Vitelaru deze keer als derde eindigde.

De Vaan ontsnapte enkele ronden voor het einde uit de kopgroep en kwam solo over de finish. Chantal Haenen en de Italiaanse Ana Maria Vitelaru waren aan elkaar gewaagd en vochten een mooi duel uit voor zilver en brons. In de eindsprint was het Haenen die met twee bikelengtes voorsprong het zilver pakte.

Deze pagina delen via:

Terug