Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Marco-van-der-Stel-okt-2017.jpg

Triatleet Marco van der Stel 19e bij de Worldcup in Madrid

Een bloedstollende eindsprint bracht de beslissing bij de World Cup in Madrid. De Duitser Justus Nieschlag toonde zich uiteindelijk de sterkste, maar wel met minimale voorsprong. De Nederlanders Marco van der Stel en Donald Hillebregt werden 19e en 44e.

Na een snel zwemonderdeel, waar veel mannen bij elkaar bleven en in een lint uit het water kwamen, was het de Duitser Jonas Schomburg die als eerste op de fiets stapte. Er ontstond al snel een kopgroepje  van drie man, met daarin Seth Rider, Schomburg en Márk Dévay. In de achtervolgende groep van ruim twintig atleten, die op ongeveer vijftien seconden reden, zaten ook Marco van der Stel en Donald Hillebregt.

Uiteindelijk reed deze groep gezamenlijk naar de laatste wisselzone, terwijl het overigens best een tijdje was dat Hillebregt in die fietsgroep het kopwerk op zich nam. Dat veranderde overigens wel in de laatste kilometers, toen hij zich liet afzakken en als laatste de wisselzone in reed. Van der Stel daarentegen wisselde als 8e voor de afsluitende vijf kilometer hardlopen.

Tijdens dat lopen ontstond er nagenoeg direct een kopgroep van zo’n tien atleten. Helaas voor Van der Stel en Hillebregt lag het tempo voor hen net te hoog en vonden zij geen aansluiting bij deze voorste mannen en werden 19e en 44e.

Rachel Klamer eindigde bij de dames als negende. De wedstrijd werd gewonnen door de Franse Emilie Morier. Quinty Schoens (Stein) werd 34e en Rani Skrabanja (Cadier en Keer) eindigde als 37e.

Deze pagina delen via:

Terug