Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-triathlon-teamrelay.jpg

Triathlon Team Relay Olympische kwalificatie nog in eigen hand

Het Nederlands triathlon mixed relay team met Maya Kingma (Elsloo), Marco van der Stel (Sittard), Rachel Klamer en Jorik van Egdom hebben, in navolging van de dames Rachel Klamer en Maya Kingma eerder deze week bij het individuele Olympisch testevent, in het Odaiba Marin Park in het Japanse Tokio ook geen beste beurt gemaakt. Desondanks hebben zij de Olympische kwalificatie nog in eigen hand.

Het Nederlands team heeft alles op de Mixed Triathlon gezet voor de Spelen van 2020. In Tokio streed Oranje dan ook na het matige resultaat in het Canadese Edmonton met een achtste plaats voor dat ene Olympische ticket. Om voor een ticket in aanmerking te komen moet men bij de beste zeven landen eindigen in de World Triathlon series.

Het doel voor Nederland in Tokio was om de zevende plaats op de olympische kwalificatieranking vast te houden of als het erin zat om die te verbeteren. Het team slaagde er ternauwernood in dat eerste te realiseren en bezet, met alleen nog één mixed teamrelay in Abu Dhabi volgend jaar te gaan, nog steeds de zevende plek, al komt de concurrentie wel steeds dichterbij.

Zondag finishte Oranje in Tokio op de dertiende plaats. Nederland had een achterstand van 3.38 minuten op de winnaar Frankrijk en de nummer twee Groot Brittannië. Op 36 seconden finishte de Verenigde Staten op de derde plaats. Nederland heeft geen moment een rol van betekenis kunnen spelen in deze wedstrijd.

Maya Kingma kon traditiegetrouw als eerste starten tijdens het zwemmen. Als ex-langeafstandszwemster kon ze nog goed meekomen maar de niet fitte Kingma moest bij het fietsen met een groep van 17 landen al een gat laten vallen van veertig seconden op de koplopers. Vervolgens kreeg ze het bij het lopen erg moeilijk. Ze finishte als zestiende op anderhalve minuut waarna ze Marco van der Stel wegtikte voor zijn omloop van 300 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen. De in Sittard wonende Van der Stel kon ook geen vuist maken achter de internationale toppers van Groot Brittannië, Frankrijk, Verenigde staten, Italië, België en Australië. Hij verloor een plaats en kwam als zeventiende binnen, met daarbij ook nog wat extra tijdverlies. Hij kon Rachel Klamer als nummer drie met een achterstand van 2.11 minuten pas weg tikken.

Ook de Nederlandse hoop in bange dagen, Rachel Klamer, verkeert momenteel niet in topvorm. Hoewel ze wel enkele plaatsen kon inlopen, was ze niet in staat om de tijd goed te maken. Integendeel, ze verloor zelfs nog wat extra seconden. Ze finishte als veertiende maar kon Jorik van Egdom pas aflossen na 2.36 minuten. De laatste atleet van Nederland wist ook nog een plek op te schuiven maar deed dat niet overtuigend omdat hij nog meer dan een minuut aan tijd verloor. Hij finishte uiteindelijk op 3.38 minuten op de dertiende plaats voor Nederland.

Deze pagina delen via:

Terug