Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Tom-Dumoulin.jpeg

Tom Dumoulin voor de zesde keer Limburgs wielrenner van het jaar

Tijdens het Limburgse Wielergala 2018, dat werd gehouden in het gemeentehuis van Eijsden-Margraten, hebben Tom Dumoulin (Renner van het Jaar) en Nils Sinschek (Renner van de Toekomst) de prijzen in de wacht gesleept. Ook Bennie Ceulen (oeuvreprijs) en George Deswijzen (Innovatie) werden in het zonnetje gezet voor hun verdiensten.

Tom Dumoulin won de prijs voor de zesde keer op rij. Naast de Maastrichtenaar waren ook Wout Poels, Mike Teunissen en Jaap Kooijman genomineerd voor de titel. De prijs voor Renner van de Toekomst ging naar de 20-jarige Maastrichtenaar Nils Sinschek. Sinschek tekende recent een contract bij het Development Team van Sunweb, waar hij in januari zal starten. Sinschek werd afgelopen jaar onder andere vijfde op het NK bij de beloften (tot 23 jaar). Ook Jordan Habets uit Maastricht en mountainbiker Milan Vader uit Sittard waren genomineerd voor talent van het jaar.

Voor de eerste keer werd de Oeuvreprijs uitgereikt. Deze ging naar de 67-jarige oud-renner Bennie Ceulen. Hij reed in het verleden onder meer met Bernard Hinault bij Gitane en ging daarna als sportjournalist aan de slag ging bij de Limburgse Dagbladen. Voor de krant versloeg hij onder meer 20 keer de Tour de France. De afgelopen tien jaar was de in Berg en Terblijt wonende Ceulen perschef bij Sunweb en gold hij ook als vertrouwenspersoon van Dumoulin. Daarnaast is hij ook attaché van de Tour-organisatie in Nederland en adviseur van de Provincie Limburg.

Nieuw dit jaar was ook de Innovatieprijs. Deze prijs ging naar de Gravel Series van George Deswijzen van Crossborder Cycling. De innovatieprijs werd toegekend vanwege het kleinschalige concept met aandacht voor de positionering van Limburg en de aandacht voor storytelling en communicatie.

Deze pagina delen via:

Terug