Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Tom-Dumoulin.jpeg

Tom Dumoulin pakt tweede plaats terug in Ronde van Italië

Matej Mohorič heeft dinsdag na een spectaculaire tiende etappe in de ronde van Italië van Penne naar Gualdo Tadino over 244 kilometer  gewonnen. De Sloveense reed de laatste beklimming van de dag op zo’n veertig kilometer van de finish weg uit een gereduceerd peloton. In eerste instantie kreeg hij Denz en Villella  nog twee renners met zich mee maar op dertig kilometer demarreerde hij nog een keer en alleen de Duitser Denz kon nog bij hem aanklampen. Beide renners reden in gestrekte draf naar de finish waar Mohorič in de eindsprint zijn medevluchter wist te verslaan.

De grootste verliezer van de dag was de nummer twee uit het klassement de Colombiaan Esteban Chaves. Hij moest als op de eerste beklimming van de dag meteen na de start lossen en verloor uiteindelijk 25.25 minuten op alle favorieten waarmee een overwinning in de Ronde van Italië wel uit zijn hoofd kon zetten.

Op de beklimming van de Fonte Della Creta wisten zeventien renners te ontsnappen. Zij kregen de zegen van het peloton en pakte al snel een voorspong die opliep naar drie minuten. Het peloton dacht at af te steven op een vrij rustige dag, maar dat was buiten Sky gerekend. Al op de flanken van de Fonte Della Creta begonnen zij tempo te maken waardoor al snel een aantal renners moesten lossen. Bovenop de top was ook de voorspong van de kopgroep geslonken tot 1.45 en brak er niet veel later enige consternatie uit toe bleek dat Chaves op 1 minuut achterstand was geerden. Het peloton viel in eerste instantie niet stil waardoor de achterstand van de achterblijvers nog verder op liep tot dat het peloton wat tot rust leek te komen en de ploeggenoten van Chaves de kans aan grepen om het tempo wat te laten zakken om hun nummer twee uit het klassement weer terug te laten komen.

Daarop reageerde Tom Dumoulin door zijn nog overgebleven ploeggenoten op de kop te zetten om het tempo weer op te voeren. Daarbij kreeg hij steun van Sky. De achterstand van de Colombiaan liep op tot boven de drie minuten waarop de Quick Step ploeg weer reageerde en ging proberen om de achterstand goed te gaan maken. Dat leek te gaan lukken waardoor Chaves ook weer terug kon komen, maar als men rond een minuut blijft hangen geeft Quick Step het met nog 130 kilometers te gaan op en is het lot van Cahves bezegelt. Vanaf dat moment is de groep van 50 renners uitgeschakeld en loopt de achterstand steeds verder op.

Inmiddels was de kopgroep al lang weer ingehaald en bleef het eerste peloton in straftempo zijn weg vervolgen met Dumoulin over het algemeen in de voorste gelederen rijdend. Op 90 kilometer voor de finish sprongen klassementen leider Yates en de nummer vier Pinot weg uit het peloton en gingen strijden voor de 3 en 2 bonificatieseconden. Yates pakte daar toch weer drie seconden op Dumoulin en Pinot liep twee seconden in op de Limburger.

Ondertussen was het ook gaan regenen en in de afdaling van de Annifo kwam Dumoulin op 18 kilometer van de finish ten val. De kopman van Sunweb was weer snel ter been, kreeg een nieuwe fiets en kon binnen twee kilometer samen met Sam Oomen weer aansluiten bij het eerste peloton. Mohorič en Denz wisten buiten het bereik van de achtervolgers te blijven en kwam als eerste over de streep. Sam Bennett won op 34 seconden de sprint van het peloton. Een groep van 59 renners kreeg allemaal dezelfde tijd waaronder Dumoulin (18e) en Poels (21e). Achter deze groep liepen de verschillen in rap tempo op. 51 renners waaronder Roy Curvers kwamen op 25.25 binnen waarachter nog een groep van 25 renners zat die op meer dan dertig minuten binnen kwam

In het algemeen klassement blijft de Brit simon Yates leider. Hij verbeterede zijn positie weer iets ten opzichte van Tom Dumoulin die weer terug is op de tweede plaats op 41 seconden. De Fransman Thibaut Pinot staat derde op 46 seconden van Yates. de Italiaan Pozzovivo staat op een minuut.  Wout Poels staat 23e op 5.59 minuten

Deze pagina delen via:

Terug