Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Tom-Dumoulin.jpeg

Tom Dumoulin excelleert naar de roze trui in Ronde van Italië

De tiende etappe van de ronde van Italië was een tijdrit van 39,8 kilometer van Foligno naar Montefalco. Op de rustdag liet Tom Dumoulin (Maastricht) al weten dat hij zich goed voelde en veel verwachtte van de tijdrit, maar hij temperde wel de te hoge verwachtingen. Ook vertelde hij dat hij dit wel het meest ideale parcour vond. “Als ik zelf een parcour zou mogen uitzetten dan zou het er ook ongeveer zo eruit zien”

Iedereen vroeg zich voorafgaand aan zijn start af of hij de macht nog had zoals hij vorig jaar in de Ronde van Frankrijk toonde toen hij de tijdrit won. Al snel werd duidelijk dat hij in topvorm verkeerde. Na tien kilometer had hij alle favorieten op een onvoorstelbare achterstand gereden. Hij maakte in de individuele tijdrit zijn favorietenrol terwijl de Limburger er zelf onderweg geen goed gevoel over had. “Ik was in gevecht met mijzelf en had er niet echt een goed gevoel over, maar uiteindelijk bleek ik toch wel erg snel te zijn geweest” keek hij na afloop terug.

Dumoulin was met afstand de beste tijdrijder en declasseerde alle favorieten voor de eindoverwinning. Hij reed de 40 kilometer in een tijd van 50 minuten en 37 seconden. De Brit Thomas Geraint die al op bijna vijf minuten stond na een valpartij eergisteren kon nog het beste in de buurt komen van de Limburger. Hij finishte als tweede op 49 seconden. 

De voormalige roze truidrager Bob Jungels die ook al op drie minuten stond volgde op de derde plaats op 56 seconden.

Van de favorieten voor de eindzege liep de winnaar van vorig jaar Vincen Nibali de miste schade op hij finishte op 2.09 minuten. Mollema kwam als tiende binnen op 2.19 de Fransman Thibot die tweede stond in het algemeen klassement eindigde op 2.42. Roze truidrager de Colombiaan Quintuana kwam als 23e over de streep op 2.53 minuten.

In het algemeen klassement heeft Dumoulin de roze trui overgenomen van Quintana. Hij staat nu tweede op 2.23 van Dumoulin. Mollema staat derde op 2.38 en Thibaut vierde op 2.40 terwijl Nibali op 2.47 minuten staat.

Vandaag gaat de etappe van Florence naar Bagno di Romagna over 161 kilometer. Het is de hele dag klimmen en dalen over twee bergen van de tweede categorie en twee van de derde. De eerste top van de tweede categorie ligt al op 31,8 kilometer van de start. Daarna is het dalen en weer meteen omhoog dalen en dat twee keer.  Een valk stukje zit er vandaag niet bij.

Deze pagina delen via:

Terug