Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Demi-Schuurs-2018-1.jpg

Tom Dumoulin en Demi Schuurs winnen Limburgse sportprijzen

In de Oranjerie in Roermond stond maandagavond het jaarlijkse  Limburgs Sportgala 2018 op het programma. Tijdens het officiële programma stond de uitverkiezing van de Limburgse sporters op het programma in de categorieën: sportman, sportvrouw, sportploeg, sporter met een beperking en het talent van het jaar.

Sportman
Tot sportman van het jaar werd voor de zesde keer op rij Tom Dumoulin (Maastricht) gekozen. De wielrenner versloeg autocoureur Max Verstappen (Maasbracht) en handboogschutter Steve Wijler (Horn). Dumoulin werd dit jaar tweede in het eindklassement van de Ronde van Italië en de Ronde van Frankrijk. Daarnaast werd hij tweede bij het WK tijdrijden en pakte hij na een indrukwekkende achtervolging een vierde plaats bij het WK wegwedstrijd.

Sportvrouw
Tot sportvrouw van het jaar is de 25-jarige tennisster Demi Schuurs (Nieuwstadt) gekozen, boven voetbalster Lieke Martens (Nieuw - Bergen) en judoka Juul Franssen (Reuver). In 2011 werd ze al uitverkozen als beste Limburgs talent. Dubbelspecialiste Schuurs bestormde afgelopen jaar de wereldranglijst bij de dames dubbelspeelsters. In 2011 eindigde ze haar juniorenperiode als nummer één van de wereld. Inmiddels is ze met haar zevende plaats hard op weg naar de nummer een positie in het mondiale dubbeltennis bij de vrouwen. Met haar zeven toernooizeges afgelopen jaar was ze de enige tennisser die zoveel toernooien op haar naam wist te schrijven. Haar zevende positie leverde haar ook een deelname op voor WTA finals Singapore.

Sportploeg
Tot sportploeg van het jaar werd Fortuna Sittard gekozen. De ploeg uit Sittard-Geleen hield de handbalploegen van LIONS (Sittard-Geleen) en Bevo Hc (Panningen) achter zich. Fortuna Sittard promoveerde afgelopen seizoen rechtstreeks naar de eredivisie nadat het in de race om het kampioenschap het onderspit moest delven tegen Jong Ajax.

Sporter met een beperking
In de categorie Sporter met een beperking werd handbikster Laura de Vaan (Baexem) voor de zevende keer op rij gekozen tot sporter met een beperking van het jaar. Ze won voor para-amazone Nicole den Dulk (Susteren) en rolstoeltennisser Sam Schroder (Geleen). Ook dit jaar grossierde De Vaan weer in gouden en zilveren medailles tijdens het WK en de wereldbekerwedstrijden.

Talent van het jaar
De titel van Limburgs talent van het jaar ging deze keer naar judoka Mark van Dijk (Eghel). Hij behaalde dit jaar bij het EK U18 zowel individueel als met het team een zilveren medaille. Zijn belangrijkste medaille pakte hij bij de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië. Daar veroverde hij brons. Van Dijk kreeg de voorkeur boven handbalster Larissa Nusser (Born) en dammer Jitse Slump (Landgraaf).

Deze pagina delen via:

Terug