Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Mike-Teunissen-2019.jpg

Teunissen leidt Groenewegen naar derde etappezege in Tour of Britain

Nadat in de vijfde etappe van de Tour of Briain op zes kilometer voor de finish de laatste overgebleven renner uit een kopgroep van vier werd ingelopen en diverse renners vervolgens uit het peloton probeerde te ontsnappen moest op de laatste klim van de dag, zo’n vijf kilometer voor de finish, de kopman van Jumbo Visma, Dylan Groenewegen lossen. 

Zijn ploeggenoten Jos van Emden, Amung Grondahl Jansen en Mike Teunissen (Ysselsteyn) brachten hun leider weer terug aan de kop waarna hij vervolgens door Teunissen in een ideale positie gebracht kon worden voor de eindsprint. Op tweehonderd meter voor de finish gaf Teunissen de kop over aan Groenewegen die van kop af aanzette en vervolgens met enkele fietslengtes voorsprong zijn derde etappezege boekte in de Tour of Britain.

In zijn kielzog sprintte de Brit Matthew Walls naar de tweede plaats en de Italiaan Mario Trentin naar de derde plaats. Mike Teunissen finishte als vijftiende in dezelfde tijd als zijn kopman Groenewegen.

Door de vijf seconden bonificatie die Mario Trentin door zijn derde plaats verdiende, pakte hij de leiderstrui weer over van Mathieau van der Poel. De Italiaan heeft nu vier seconden voorsprong op Van der Poel en tien op de Belg De Buyst. Mike Teunissen behoudtt zijn vijfde plaats maar staat nu op 18 seconden van de leider Trentin.

Deze pagina delen via:

Terug