Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-woutpoels.jpg
Foto: Wouter Roosenboom

Teunissen en Poels halen de eindstreep niet in de Amstel Gold Race

Zondagmiddag heeft Michael Valgren de 53e editie van de Amstel Gold Race gewonnen. De 26-jarige Deen wist twee kilometer voor de finish uit een kopgroepje te ontsnappen met oud-winnaar Roman Kreuziger en kwam als eerste over de finish in Vilt. De Tsjech Kreuziger werd tweede en op twee seconden kwam de Italiaan Gasparotto als derde binnen.

De gedoodverfde winnaar Peter Sagan finishte als vierde omdat hij zijn benen stil hield bij de vlucht van de twee aanvallers die zo een vrijgeleide kregen voor de overwinning. De twee Limburgers Wout Poels (Blitterswijck) en Mike Teunissen (Ysselsteyn) hebben de wedstrijd niet uit gereden.

Tot 40 kilometer voor de finish kon Teunissen zijn werk nog doen voor zijn kopman Matthews maar daarna moest hij lossen uit de groep met favorieten.  "In het begin voelde ik mij goed", vertelt Mike na de wedstrijd. "Ik kon goed en attent mee koersen. Maar het gevoel werd alleen steeds minder. Omdat de kopgroep zo'n groot gat kreeg, werd er later in de koers heel hard gereden. Ik kwam nog met de eersten tot aan de Kruisberg, maar daar werd ik uiteindelijk gelost."

Voor Poels, die vier weken geleden zijn sleutelbeen had gebroken tijdens Parijs Nice, was dit zijn eerste koers. Voor hem ging het kaarsje uit na 200 kilometer. “Toen liepen de benen vol. En dan komen nog al die zware klimmen. Dat was toch net te veel”,  vertelde hij tegenover L1.

Sabrina Stultiens (Meijel) is zondag als 31ste gefinisht in de Amstel Gold Race voor vrouwen. De 24-jarige Limburgse maakte deel uit van het grote peloton, op 1.30 minuut achter winnares Chantal Blaak.

Deze pagina delen via:

Terug