Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Demi-Schuurs-2018.jpg

Tennisster Demi Schuurs schittert in dubbelspel tegen Williams Sisters

Het Nederlands Fed Cupteam heeft tegen Amerika na de opgelopen 2-0 achterstand op de eerste speeldag op de tweede dag niet voor een stunt kunnen zorgen in de eerste ronde van de Wereldgroep. Door de winst van Venus Williams op Richel Hogenkamp haalde titelverdediger Amerika het derde en beslissende punt binnen.

Na de twee Amerikaanse enkelspelzeges op zaterdag won Venus Williams de eerste wedstrijd van dag twee met 7-5, 6-1 van Hogenkamp. Hierdoor was de strijd gestreden en kwam de vierde enkelspelwedstrijd te vervallen. De dubbelspelwedstrijd werd nog wel gespeeld tussen Serena en Venus Williams tegen Demi Schuurs (Nieuwstad) en Lesley Kerkhove. Voor Serena Williams betekende dit haar rentree op de tennisvelden nadat ze vorig jaar nadat ze de Australian Open gewonnen bekend had gemaakt dat ze zwanger was.

Het werd niet het beoogde resultaat voor de sisters Williams want het Nederlandse duo Schuurs/Kerkhove versloeg de succesvolle Williams sisters, die samen veertien Grand Slam-dubbeltitels achter hun naam hebben staan, na een uur en zes minuten met 6-2 en 6-3 en gaven daarmee de Fedcup wedstrijd tegen Amerika nog een mooi einde.

Het was bij vlagen enorm indrukwekkend hoe Schuurs en Kerkhove het illustere duo uitspeelde op de hardcourtbaan in Asheville. Met enorm dynamisch en tactisch sterk spel gaven Schuurs en Kerkhove het Amerikaanse duo heel weinig kans om in de rally te komen. Met name Schuurs was op dreef. De Limburgse dubbelspecialiste liet zien waarom ze dit jaar al twee WTA-titels in het dubbelspel veroverde. Met knappe returns en schitterende volleys leidde ze het Nederlandse koppel naar de winst.

"Echt ongelooflijk, voor zoveel publiek spelen. Dat hebben we nog niet eerder meegemaakt. De eerste keer samenspelen, tegen zo'n koppel. We hebben er echt van genoten", aldus Demi Schuurs.

Deze pagina delen via:

Terug