Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.png

Steenbakkers met Oranje naar achtste finales WK Handbal na winst op Kameroen

De Nederlandse handbaldames hebben zich door een 29-22 overwinning op Kameroen geplaatst voor de achtste finales van het WK Handbal. Oranje overtuigde niet, maar uiteindelijk werden de vrij lomp spelende Kameroeners toch vrij eenvoudig aan de kant gezet. Angela Steenbakkers (Beringe) scoorde twee keer.

Kameroen bleek in stadion Arena Leipzig een vervelende tegenstander. De Afrikanen compenseerden hun grote gebrek aan klasse met enorm veel overtredingen en lompe bedoelingen. Nederland kreeg genoeg ruimte, maar verzuimde in veel gevallen om daar goed mee om te gaan. In de eerste helft leverde slechts een helft van de doelpogingen een doelpunt op. De ruststand was 14-8.

Inpakken en wegwezen
Ook na de pauze kregen we geen hoogstaand handbal te zien. Oranje verprutste een hoop kansen en kreeg er eigenlijk een paar te veel tegen. Tekenend voor hoe er met de kansen werd omgegaan waren de strafworpen. Slechts twee van de vijf troffen het doel. Onder het mom 'inpakken en wegwezen' wonnen de handbalsters de partij met 29-22.

1/8 finales een feit
Omdat Oranje nu vier punten heeft en daardoor al zeker is van minimaal een vierde plek in de poule, is de achtste finale een feit. Kameroen en China zijn namelijk al uitgeschakeld en de andere teams (Zuid-Korea, Duitsland, Servië en Nederland) bepalen in de laatste twee groepsduels wie op welke plek eindigt.

Oranje speelt nog tegen zowel koploper Servië (woensdag, 15.30 uur), als tegen nummer twee Duitsland (vrijdag, 18.00 uur). 

Deze pagina delen via:

Terug