Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-michelhendrix.jpg

Springruiters als eerste naar finale Nations Cup in Barcelona

De Nederlandse springruiters, met Michel Hendrix (Kessel), hebben met de derde plaats in de Nations Cup in Dublin het seizoen uitstekend afgesloten. Na de laatste wedstrijd staat Nederland bovenaan in de eindstand van de eerste Europese divisie van de landencompetitie. Daarmee behoort Nederland weer tot éé van de favorieten voor de finale eind september in Barcelona. Eerst zullen de Oranje-ruiters nog hun Europese titel proberen te prolongeren.

Voor de landenwedstrijd in Dublin koos bondscoach Rob Ehrens (Weert) niet eens de ruiters die meegaan naar het Europees Kampioenschap. De equipe met Michaal Greeve, Doron Kuipers, Michel Hendrix en Frank Schuttert deed het fantastisch in de Ierse hoofdstad. Met twee strafpunten gingen Nederland  op de vierde plaats aan de tweede ronde beginnen. Daarin klommen ze nog een plek. Met dit resultaat is Nederland winnaar geworden van de FEI Nations Cup series in de zware eerste Europese divisie.

“Aan het begin van de competitie was het beeld wat vertekend. Maar nu aan het eind met een overwinning in Falsterbo, en twee tweede plaatsen in Rome en Hickstead en vandaag derde in Dublin staan we bovenaan in de eindstand. Dan hebben we het gewoon goed gemanaged met elkaar”, vertelt Ehrens.

Michel Hendrix reed met Baileys een bijna perfecte eerste ronde, op de tijdfout na. In de tweede ronde was de afstand in de driesprong niet ideaal. De combinatie verliet de wedstrijdring met een totaal van acht strafpunten, wat uiteindelijk het streepresultaat bleek. “Ik kon niet helemaal zien waarom het paard van Michel wat stil viel in de driesprong, maar de eerste ronde was gewoon heel goed. Frank’s paard is met negen jaar nog jong en groeit er echt al heel goed in.”

Uitslag Nations Cup Dublin
1. Verenigde Staten, 0 str pnt
2. Frankrijk, 5 str pnt
3. Nederland, 7 str pnt
Michael Greeve (Veeningen), Whitney BB (v.Nabab de Reve), 0 – 0
Doron Kuipers (Mijnsheerenland), Charly (v.Calido), 1 - 0
Michel Hendrix (Kessel), Baileys (v.Indoctro), 1 - 8
Frank Schuttert (Ommen), Chianti’s Champion (v.Champion de Lys), 8 – 5

Eindstand  Nations Cup Series, Europa League 1
1. Nederland, 360 pnt
2. Italie, 345 pnt
3. Frankrijk, 337,5
4. Zwitserland, 330 pnt
5. Duitsland, 325 pnt
6. Zweden, 307,5 pnt
7. Ierland, 305 pnt
8. Spanje, 275 pnt

Deze pagina delen via:

Terug