Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-paardensport-algemeen-2.jpg
Foto: Wouter Roosenboom

Springruiter Sanne Thijssen begint NK voor senioren met een vijfde plaats

Tot haar eigen verbazing won Joy Lammers het eerste onderdeel van het NK springen voor senioren. Marc Houtzager eindigde op plaats twee op bijna twee seconden achterstand. Ruben Romp nestelde zich als derde op het podium na een sterke foutloze ronde.

De Limburgse Sanne Thijssen (Baarlo) en Con Quidam RB – vorig jaar kampioen bij de Young Riders – zijn met de vijfde plaats in de eerste onderdeel hun eerste NK bij de senioren uitstekend begonnen. Michel Hendrix (Baarlo) eindigde op de elfde plaats, Aniek Poels (Swolgen) werd veertiende en Sanne Thijssen werd met Capatin Cooper vijftiende.

Bij de junioren begon de us van Sanne Mel Thijssen met een achtste plaats. Met een superieure rit heeft Hessel Hoekstra de eerste wedstrijd van het NK Springen voor Junioren op zijn naam geschreven. Hij was ruim vier seconden sneller dan Iris Hakvoort. Max van de Poll eindigde op de derde plaats.

Er werd goed gereden in het kampioenschap voor junioren, waarin 44 combinaties aan start kwamen in het snelheid- en wendbaarheidswedstijd met hindernissen op een hoogte van 1.35m. Meer dan de helft kwam over de finish zonder springfouten, zo ook Mel Thijssen (Baarlo). Zij eindigde met Enrique op de achtste plaats en was acht seconden langzamer dan de winnaar. Met Amber Gambler werd de Limburgse elfde.

Deze pagina delen via:

Terug