Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-paardensport-algemeen-2.jpg
Foto: Wouter Roosenboom

Springruiter Charlotte Kuijpers tweede met team in Frankrijk

In het Franse Fontainebleau hebben de Nederlandse springpony´s met Charlotte Kuijpers (Oirlo) afgelopen weekend goede zaken gedaan. Met slechts vier strafpunten wist het team onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat een knappe tweede plaats te bezetten in de landenwedstrijd. Ook individueel werden er knappe klasseringen gehaald.

Het Oranje team bestond in Frankrijk naast Charlotte Kuijpers met Cooper uit Julia Engelsman (Berkhout), Pam Nieuwenhuis (Groessen) en Elize van de Mheen (Hoevelaken). De amazones moesten alleen Frankrijk dat geheel foutloos bleef voor laten gaan. Achter Oranje eindigde Ierland met 24 strafpunten als derde.

Bondscoach Edwin Hoogenraat vertelt op de terugweg uit Frankrijk dat hij heel tevreden terugkijkt op de wedstrijd. “De landenwedstrijd begon voor ons eigenlijk heel slecht. Onze eerste combinatie Charlotte Kuijper werd met haar pony Cooper direct uitgebeld. Toen dacht ik wel dat het heel moeilijk zou worden, maar de andere drie amazones pakten het super op en reden alle drie foutloos. Voor de tweede manche leek het alsof de pony van Charlotte nu wel goed zou gaan, maar in de ring ging het weer mis. Ook toen deden de andere drie het super. Julia Engelsman kreeg wel een foutje, maar ze reed misschien nog wel beter dan in de eerste manche. Zo werden we toch geweldig tweede."

"Ook in de individuele rubrieken deden mijn ruiters het heel goed. Charlotte Kuijpers herpakte zich helemaal door met haar andere pony,  Kosmo van Orchid´s, vierde te worden in de grote prijs."

Deze pagina delen via:

Terug