Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-volleybal-algemeen.jpg

Selectie Nederlands vrouwenvolleybalteam bekend voor WK 

Vandaag is de selectie van de Nederlandse volleybaldames voor het WK in Japan bekendgemaakt. Grote afwezigen zijn middenaanvalster Robin de Kruijf en passer/loper Nika Daalderop. Beide topspeelsters hebben al enige tijd met een blessure en werd al in het begin van deze week duidelijk dat ze het beiden vermoedelijk niet gingen halen. In de afgelopen weken lukte het niet om tijdig wedstrijdfit te raken. Spelverdeler Femke Stoltenberg is de derde afvaller.

Bondscoach Jamie Morrison koos ervoor, twee spelverdelers mee te nemen naar Japan. Dat zijn Laura Dijkema en Britt Bongaerts (Roermond). Femke Stoltenborg hoort dus ook bij de afvallers. Als middenaanvalsters zijn Yvon Beliën (Weert), Tessa Polder, Nicole Koolhaas en Juliët Lohuis geselecteerd. Passer/lopers zijn aanvoerder Maret Balkestein-Grothues, Anne Buijs, Marrit Jasper, Nicole Oude Luttikhuis en Celeste Plak. De laatste kan ook op de diagonaal worden ingezet. Vaste waarde op die positie is verder Lonneke Sloetjes. Kirsten Knip en Myrthe Schoot zijn de libero's van het team.

Met deze selectie vertrekt Oranje morgen naar Italië om als laatste voorbereiding op het WK, dat 29 september begint, drie oefenwedstrijden te spelen tegen de Italiaanse ploeg.

Deze pagina delen via:

Terug