Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-peterhellenbrand-2.jpg

Schutter Hellenbrand naar EK-finale bij 10 meter luchtgeweerschieten

Deze week worden in het Kroatische Osijek de Europese kampioenschappen 10 meter schieten georganiseerd. Gisteren stonden de individuele kwalificatiewedstrijden bij het 10 meter luchtgeweerschieten op het programma. Daar stonden Peter Hellenbrand (Brunssum) en Manon Smeets (Belfeld) aan de start.

Bij de heren 10 meter luchtgeweerschieten heeft Peter Hellenbrand zich geplaatst voor de finale. De Limburger eindigde met 627.3 punten op de vierde plaats. Winnaar van de kwalificatieronde werd de Rus Vladimir Maslennikov (630.9). De Israëliër Sergey Richter werd met 629,7 punten tweede. De derde plaats ging naar de Rus Evgeny Panchenko, hij schoot 627.4 punten bij elkaar. De finale waaraan acht schutters deelnemen wordt zaterdag om 9.30 uur schoten.

Bij de dames 10 meter luchtgeweerschieten is Manon Smeets donderdag morgen op de 44e plaats geëindigd. De Limburgse schoot 620.9 punten bij elkaar. Ook bij de dames plaatsten slechts de beste 8 schutters zich voor de finale. De Russische Yulia Karimovan was met 629.7 punten veruit de beste in de kwalificatie. Op 2 punten werd de Roemeense Laura-Georgeta Coman tweede. De Italiaanse Petra Zublasing werd op 2.1 punten derde. De finale wordt zaterdag geschoten.

Vandaag schiet Hellenbrand met Mandy Muller de kwalificatie bij de Mixed team wedstrijd. Muller eindigde in haar kwalificatiewedstrijd op een teleurstellende 69e plaats.

Deze pagina delen via:

Terug