Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-ingejansen-1.jpg

Schoonspringster Jansen zevende bij WK 3-meter synchroonspringen

Inge Jansen (Maasbracaht) is met haar schoonspringpartner Celine van Duijn bij de wereldkampioenschappen synchroonspringen in het Chinese Gwangju op de zevende geëindigd op de 3-meterplank. Het Nederlandse duo behaalde in de finale een puntentotaal van 277.50 unten en verbeterde zich daarmee behoorlijk ten opzichte van de halve finale.

Jansen en Van Duijn hadden zich dan ook met een score die beduidend lager lag met 259.50 punten als tiende gekwalificeerd voor de finale. De beste twaalf duo's konden zich daarvoor plaatsen.

De wereldtitel ging zoals verwacht naar het Chinese duo Wang Han en Shi Tingmao met 342.00 punten. Het zilver was voor de Canadese dames Melissa Beaulieu en Jennifer Abel. Het brons ging naar de Mexicaanse Paola Sanchez en Melany Torres.

"Ik ben heel blij, maar ook wel weer een beetje teleurgesteld, want we moesten de top zes halen voor kwalificatie voor de World Series. Wat we hier hebben laten zien is wel een beetje wat we hadden verwacht, maar je hoopt toch altijd net wat beter te springen en op een zesde plek. Aan de andere kant, volgend jaar een plek in de top zeven bij de World Cup betekent kwalificatie voor de Olympische Spelen en dat hebben we nu al laten zien. Dus dat is zeer positief. Het betekent natuurlijk niet dat het ons volgend jaar zo maar weer gaat lukken, maar het geeft een goed gevoel dat we weten dat we het kunnen", zo vertelde Inge Jansen na afloop haar verhaal.

Voor Inge Jansen staat later in de week de 3-meterplank individueel op het programma.

Deze pagina delen via:

Terug