Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-triathlon-algemeen.jpg

Sarissa de Vries tweede bij NK en derde bij EK Triathlon lange afstand

Sarissa de Vries (Maastricht) is afgelopen weekend op de tweede plaats geëindigd bij het Nederlands Kampioenschap triathlon lange afstand. De Vries finishte na de 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen 42,2 kilometer lopen en in een tijd van 9 uur 12 minuten en 29 seconde.

Daarmee was de Maastrichtse iets meer dan zestien minuten langzamer dan Yvonne van Vlerken die voor de derde keer op rij maar ook voor de laatste keer de Nederlandse titel voor zich opeiste. Na deze wedstrijd stopt zij met haar carrière als professioneel triatleet. De derde plaats was voor de Miriam Van Reijen die vier minuten na De Vries over de streep kwam.

Lange tijd zag het er naar uit dat de Vries de Nederlandse titel en daarmee ook de Europese titel gelijktijdig kon gaan binnenhalen. Ze kwam met een enorme voorsprong uit het water en zet vervolgens bij het fietsen ook nog een nieuw fietsrecord neer, maar halverwege de 42,2 kilometer lange marathon kreeg ze het moeilijk. Het tempo ging bij haar naar benden waar Van Vlerken, die op meer dan 15 minuten achterstand lag, wist te profiteren. Zij ging De Vries voorbij op het moment dat ze stond over te geven en wist als gevolg daarvan met een ruime voorsprong alsnog haar derde Nederlandse titel te pakken.

Omdat het Nederlands kampioenschap gelijktijdig werd gehouden met het Europees Kampioenschap lange afstand, ging ook hier de titel naar de Nederlands Kampioen Yvonne van Vlerken die daarmee een dubbelslag sloeg. Omdat Sarissa de Vries in de slotfase van de wedstrijd ook nog voorbij werd gelopen door de Duitse Kristin Schenk, pakte deze het zilver bij het EK en moest De Vries genoegen nemen met het brons EK plak.

Na afloop liet De Vries weten dat ze zich lichamelijk slecht voelde maar dat ze ook teleurgesteld was. “Het zwemmen voelde goed ook het fietsen voelde goed en sterk en de eerste halve marathon voelde goed. Daarna merkte ik dat het tempo wat ging zakken en ineens werd ik heel misselijk en kwam al mijn sportvoeding eruit. Toen realiseerde ik me dat ik mijn voeding niet meer aan het opnemen was. Ik probeerde het nog met cola maar ook dat kwam er de volgende ronde uit. De laatste tien kilometer voelde zo slecht” aldus een zeer geëmotioneerde De Vries voor de camera van 3athlon NL . “Ik ben heel blij dat ik ben gefinisht, maar het was dat ik voor een podiumplaats liep anders was ik uitgestapt''.

Deze pagina delen via:

Terug