Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2018-Sam-Schroder-3.jpg

Rolstoeltennisser Sam Schröder wint Korea Open

Rolstoeltennisser Sam Schröder (Geleen) heeft vrijdag in de Koreaanse hoofdstad Seoul de Korea Open gewonnen.

In de eerste ronde versloeg Schröder de Koreaan Min-Hyeong Cha met twee keer 6-0. In de kwartfinale was hij met twee keer 6-2 te sterk voor de Koreaan Ho Sang Wang, waarna de Limburger in de halve finale met 7-5 en 6-4 de als eerste geplaatste Amerikaan David Wager wist te verslaan.

In de finale moest Schröder het opnemen tegen de als tweede geplaatste Japanner Koi Sugeno. Het werd een bizarre wedstrijd. De eerste set ging met 6-0 naar de Japanner waarna Schröder de tweede set met 6-0 naar zich toe wist te trekken. In de derde set leek Sugeno op de winst af te gaan toen hij op een 3-5 stand zijn eerste matchpoint kreeg. Die wist Schröder weg te werken. In het vervolg wist hij zelfs weer op gelijke hoogte te komen bij 6-6. Een tiebreak in de derde set moest de winnaar aanwijzen. Ook nu was het Sugeno die er als een speer voordoor ging en een 0-4 voorsprong pakte. Schröder herpakte zich en wist met een 7-5 overwinning in de tiebreak de wedstrijd met 0-6, 6-0 en 7-6 (7-5) naar zich toe te trekken.

Door deze overwinning stijgt Sam Schröder komende maandag naar de zesde plaats op de wereldranglijst. De positie waar hij stond voordat hij ziek werd.

In het dubbelspel was Schröder samen met de Ameriaan Bryan Barten als tweede geplaatst, maar het duo kon die ranking niet waarmaken. In de eerste ronde verloor men van het Koreaanse koppel Kim/Sugeno met 7-5 en 6-2.

Deze pagina delen via:

Terug