Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-tribune-algemeen.jpg

Robin Frijns vierde bij Formule E-Grand Prix in Rome

Formule E-Coureur Robin Frijns (Maastricht) is zaterdag in Rome op de vierde geëindigd bij de zevende Grand Prix van het seizoen.

De Limburger begon op een achtste plek maar schoof al snel door naar de vijfde plaats. In de Chicane maakte de Argentijn José Maria López een fout waardoor hij tegen de muur reed. Omdat Paffett en Vergne de Zuid Amerikaan niet meer konden ontwijken werd de hele baan geblokkeerd en werd de wedstrijd meteen afgevlagd.

Na een lange onderbreking vond de herstart plaats waarbij Frijns vanaf  P5 in een felle strijd kwam om de vierde, vijfde en zesde plaats  met Oliver Rowland en Sébastien Buemi. Halverwege de race vond er nog een saftycar situatie plaats. Na de herstart reden de Australiër Michael Evans en de Duitser Andre Lotterer weg van de rest en pakte ook de eerste en tweede plaats. De derde plaats ging naar de Belg Stoffel van Doorn.

Robin Frijns wist in de driestrijd om de vierde plaats uiteindelijk Buemi in te halen en als vierde over de finishlijn te komen. Na afloop liet Frijs tevreden te zijn met het resultaat. "Gestart vanaf P8 en gefinisht op een goede vierde plaats na enkele goede en faire gevechten."

Ondanks de vierde plaats in de race zakt Frijns in de WK stand van de vierde naar de zesde plaats omdat de nummers een en twee hem voorbij gingen. Het verschil tussen de top negen rijders is slechts dertien punten. Met nog zes races te gaan is er nog veel mogelijk. De eerste volgende wedstrijd is op 27 april in Parijs.

Deze pagina delen via:

Terug