Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-triathlon-algemeen-1.jpg

Rachel Klamer vierde bij World Triathlon Series in Leeds

Rachel Klamer, lid van het NTC in Sittard, kwam afgelopen zondag in het Britse Leeds weer dichtbij haar topvorm waarin ze twee maanden geleden de openingswedstrijd van de World Triathlon Series in de strijd om het WK in Abu Dhabi won.

In de vierde wedstrijd van de World Triathlon Series knokte ze zich naar een vierde plaats toe. Klamer kwam in tegenstelling tot eerdere wedstrijden in Bermuda en Japan nu wel goed uit het water. Ze bleef slim mee fietsen met de kopgroep, maar wisselde aanvankelijk niet zo sterk van fietsen naar lopen. Gaandeweg de tien kilometer kwam de atlete van het Nationaal trainingscentrum uit Sittard steeds meer in haar ritme en in de slotfase liep ze met de Française Leonie Periault voor de vierde plaats. Die pakte ze, zodat een podiumklassering voor het WK weer in beeld komt. De race werd gewonnen door de Britse Vicky Holland in een tijd van 1.56,32.

Bij de mannen was Richard Murray, de Zuid Afrikaan die regelmatig in Sittard traint, de sterkste. Hij won in een tijd van 1.45,52. De Zuid Afrikaan kende een matig voorseizoen, maar stond in Leeds weer aan de top. Wereldkampioen Mario Mola werd tweede op negen seconden. De enige Nederlander was Marco van der Stel (Sittard) op een 23e plaats op drie minuten en zestien seconden.

Vrijdag eindigde de Nederlandse ploeg ook al op een mooie vijfde plaats in de eerste ITU Mixed Relay Series in Leeds.

Deze pagina delen via:

Terug