Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Britt-Bongaerts-okt.jpg

Programma’s Volleyball Nations League en WK voor volleybalsters Oranje bekend

Voor de Nederlandse volleybalsters volgt er na hun competities weer een druk programma met deelname aan de intercontinentale Volleyball Nations League, het jaarlijkse elitetoernooi voor landenteams van de wereldvolleybalbond FIVB, in mei en juni waarna in september en oktober van dit jaar het WK in Japan op het programma staat.

Tijdens de intercontinentale Volleyball Nations League spelen de volleybalsters dit jaar maar liefst zes thuiswedstrijden. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison speelt van dinsdag 29 t/m donderdag 31 mei in het Omnisport in Apeldoorn tegen Brazilië, Zuid-Korea en Polen. Van dinsdag 5 t/m donderdag 7 juni treft Oranje in het Rotterdamse Topsportcentrum Servië, Italië en de Dominicaanse Republiek. Tijdens deze wedstrijden bereidt het Nederland team zich voor op het WK.

De intercontinentale Volleyball Nations League bestaat uit 16 landen. 12 van deze landen worden aangeduid als ‘core teams’ en zijn zeven jaar lang verzekerd van deelname. 4 teams worden aangeduid als ‘challenger teams’, waarvoor een promotie-degradatie regeling geldt met de continentale landencompetities zoals de European League. De Nederlandse volleybalsters zijn als ‘core team’ tenminste zeven jaar verzekerd van deelname.

Programma voor de thuiswedstrijden van  Oranje tijdens Nations League
Omnisport Apeldoorn
Dinsdag 29 mei 19.30 uur:  Nederland - Polen
Woensdag 30 mei 19.30 uur: Nederland – Zuid-Korea
Donderdag 31 mei 19.30 uur: Nederland – Brazilië

Topsportcentrum Rotterdam
Dinsdag 5 juni 19.30 uur: Nederland – Dominicaanse Republiek
Woensdag 6 juni 19.30 uur: Nederland – Italië
Donderdag 7 juni  19.30 uur: Nederland – Servië

Het WK wordt van zaterdag 29 september tot en met zaterdag 20 oktober 2018 in Japan (Yokohama, Hamamatsu, Kobe, Nagoya, Osaka en Sapporo) gespeeld.

Nederland speelt in Yokohama in Poule A tegen Argentinië, Duitsland, gastland Japan, Kameroen en Mexico. Er zijn in de eerste ronde in totaal vier poules van zes landen. Van deze 24 landenploegen gaan de beste vier van elke poule door naar de tweede ronde.

Deze zestien landen worden in ronde 2 verdeeld in vier groepen van vier ploegen. De vier poulewinnaars evenals de twee beste nummers twee vervolgen het toernooi in de derde ronde. Deze zes overgebleven landen worden in ronde 3 vervolgens verdeeld over twee poules van drie. Van beide groepen gaan de twee landen die daarin het hoogst eindigen, naar de halve finales. De winnaars spelen de finale.

Programma Nederlandse volleybalsters eerste ronde
Zaterdag 29 september  Duitsland – Nederland
Zondag 30 september Japan - Nederland
Maandag 1 oktober Nederland - Kameroen
Woensdag 3 oktober Argentinië - Nederland
Donderdag 4 oktober Nederland  - Mexico

Deze pagina delen via:

Terug