Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-biljart-algemeen.jpg

Poolbiljarters Peeters en Pijpers gekwalificeerd voor het EK 2020

Afgelopen twee weekenden werden in Tiel de Nederlandse kampioenschappen Poolbiljart voor dames gespeeld. Drie dames domineerde beide weekenden het NK: Tamara Peeters-Rademakers (Geleen) pakte driemaal goud en eenmaal brons, Elise Qiu behaalde op alle vier de disciplines zilver en Lynn Pijpers (Sittard) pakte eenmaal goud en driemaal brons.

Dankzij drie gouden plakken plaatst Tamara Peeters-Rademakers zich soeverein voor het EK Pool 2020. Zij behaalde het maximum aantal van 3600 punten, omdat de beste 3 van de 4 resultaten van het NK tellen. Zij was de allersterkste bij de disciplines 14.1, 10-ball en 9-ball. Dit brengt haar totaal aantal Nederlandse titels op 25. Op de laatste discipline 8-ball behaalde ze brons. "Ik kan zeer tevreden terugkijken op dit NK. Met driemaal goud en eenmaal brons heb ik de eerste plaats op de ranglijst gepakt en daarmee mijn EK-ticket voor volgend jaar binnen. Voor sommige lijkt het misschien vanzelfsprekend, maar voor mij is iedere nieuwe titel nog even bijzonder”, aldus de Geleense poolbiljartster.

Met Tamara Peeters-Rademakers plaatste ook Elise Qiu zich voor het EK. Zij scoorde met drie van haar gewonnen vier zilveren medailles 2760 punten. Daarmee bleef ze Lynn Pijpers nipt voor die 2560 punten vergaarde en zich daarmee als derde voor het EK wist te plaatsen.

Pijpers sloeg vooral haar slag met haar verrassende titel bij de discipline 8-ball, haar eerste gouden medaille in haar carrière bij het NK Pool. “Ik was al blij met drie keer brons en ik ging zonder verwachting de laatste discipline spelen. Misschien daardoor kon ik goed in mijn flow komen en mentaal sterk blijven. Het was een spannende dag tot aan de laatste wedstrijd. Geweldig om mijn eerste titel bij het NK Pool Dames te pakken. Dit is echt super! Nu ik heb gezien welk niveau ik in huis heb en hoe ik onder hoge druk nog zo goed kan presteren, ben ik alleen nog maar meer gemotiveerd om hard te werken en de top te bereiken”, aldus Pijpers na afloop van het NK.

Deze pagina delen via:

Terug