Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Angela.png

Oranje speelt op de valreep gelijk tegen Servië in vierde groepsduel WK Handbal

De Nederlandse handbalsters hebben hun vierde groepsduel op het WK Handbal omgezet in een 27-27 gelijkspel tegen Servië. Oranje leek te gaan verliezen, maar Nycke Groot maakte in de laatste secondes alsnog gelijk.

Beide ploegen deden nauwelijks voor elkaar onder. Servië had, net als Nederland, met dikke cijfers gewonnen van China en ook Kameroen verslagen. Zowel Servië als Oranje kwalificeerde zich al voor de achtste finales, maar omdat de eindklassering in de poule uiteindelijk mede bepaalt wie de volgende tegenstander is, stond er wel degelijk wat op het spel.

Taaie ploeg
Na een 15-15 ruststand, sloeg Servië bij 24-21 om als eerste een flink gat te slaan. Oranje bleef stevig aanzetten, maar de uitblinkende Servische goalie pareerde keer op keer. Eigenlijk kan van de hele ploeg worden gezegd dat ze flinke stappen heeft gemaakt ten opzichte van twee jaar terug, toen Oranje op het WK nog met 36-20 won.

Hectische slotfase
Met nog een minuut op de klok keek Oranje, met Angela Steenbakkers, tegen een 25-27 achterstand aan. Estavana Polman mikte raak voor 26-27 en zeven tellen voor de zoemer maakte Nycke Groot de bevrijdende 27-27. Direct, in de tegenaanval daarna, dacht Servië er alsnog een 28-27 overwinnning uit te slepen, maar dat feest ging vanwege een aanvallende fout niet door.

Oranje speelt vrijdag om 18.00 uur het laatste groepsduel tegen Duitsland. Daarna is bekend wie het treft in de knock-outfase. Nederland staat nu vierde, maar kan bij een goed resultaat tegen de Duitsers nog klimmen.Deze pagina delen via:

Terug