Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-HPC-algemeen.jpg
Foto: Photostique

Opendagen Topsport Talentscholen Limburg

College Den Hulster: woensdag 21 februari a.s.  (16.00-20.00 uur)

Trevianum Scholengroep: zaterdag 03 februari a.s. (10.00-14.00 uur)

DaCapo College: zaterdag 03 februari a.s. (10.00-14.00 uur)

College Weert: geen opendag, voor meer informatie mail y.vanerum@lvo-weert.nl

 

Waarom naar een Topsport Talentschool?

Op een reguliere school is het vaak lastig om topsport te combineren met onderwijs. Normale schooldagen gaan niet samen met 15, 20 of nog meer uren training per week. Dat zou betekenen dat of je sportprestaties, of het onderwijs daaronder gaan lijden.

Op een Topsport Talentschool krijg je de kans om een schooldiploma te halen op het voor jou, hoogst haalbare niveau. Maar je krijgt vooral ook ruimschoots de gelegenheid om op de gewenste momenten te trainen en aan wedstrijden en toernooien deel te nemen.

Vele duizenden leerlingen stromen jaarlijks door van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en gaan een keuze maken voor een school die bij hen past. Die keuze kan te maken hebben met de locatie van de school, het type onderwijs, met de keuze van je vrienden of met een specialisme van de school (tweetalig onderwijs, technasium, etc.). Als zo’n keuze eenmaal gemaakt is, dan wil eigenlijk niemand daar meer op terugkomen. Je went namelijk aan zo’n school; je went aan je klasgenoten, aan de leraren, zelfs aan de regeltjes en aan de schoolboeken…

Voor een écht sporttalent ligt dat net even anders. Dat komt omdat de sport- naast school- een heel belangrijke rol speelt in het leven van het sporttalent. Misschien is dat nog niet het geval rond de schoolkeuze voor de brugklas, maar sporttalenten ontwikkelen zich snel. Als er dan in de tweede of derde klas vaker en langer getraind moet worden, valt dat altijd samen met een groeiende hoeveelheid schoolwerk. In de eerste leerjaren kan een gewone school dat nog wel opvangen, maar in de bovenbouwklassen lukt dat absoluut niet meer. Op zo’n moment heb je de facilitering van een Topsport Talentschool heel hard nodig.

Pas op het laatste moment overstappen van een reguliere middelbare school naar een Topsport Talentschool zorgt maar al te vaak voor een grote verstoring van de onderwijs- en sportcarrière.

Laat je daarom goed informeren en kom naar de Open Dagen van de Limburgse Topsport Talentscholen

 

College Den Hulster Venlo               College Weert
Hagerhofweg 15                               Parklaan 1A
5912 PN Venlo                                 6006 NT Weert

www.denhulster.nl                            www.college.nl

Trevianum Scholengroep                 DaCapo College
Havikstraat 1                                    President Kennedysingel 20
6135 ED Sittard                                6137 AC Sittard
www.trevianum.nl                             www.dacapo-college.nl

Deze pagina delen via:

Terug