Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-Tom-Dumoulin.jpg

Ondanks stressdag in Ronde van Italië blijft het status quo voor de top vijf

De derde etappe in de Ronde van Italië over 220 kilometer van Vinci naar Orbetello was van start tot finish een stressvolle dag, zo liet Tom Dumoulin (Maastricht) na afloop weten. Hij bedankte ook meteen zijn ploeggenoten om hem uit de problemen te houden.

Bij de start ging het maar over een ding: waaiers. Iedereen verwachtte dan ook waaiers omdat er een flinke wind stond in Toscane. Om een kopgroep te formeren was er geen interesse. Slechts een renner hield het 144 kilometer vol om alleen voor het peloton uit te rijden met een maximale voorsprong van 7.04 minuten. Maar omdat de wind niet uit de goede richting waaide kwam van het waaier rijden niet veel terecht. Al die stress bij de renners en de ploegen was dan ook voor niets geweest.

73 renners konden vervolgens gaan strijden om de dagwinst. Die leek in eerste instantie te gaan naar de Italiaan Viviani maar die werd vanwege onrechtmatig sprinten teruggezet naar de 73e plaats. De zege ging vervolgens naar de Columbiaan Gaviria, voor de Fransman Demare en de Duitser Ackerman. Tom Dumoulin kwam opgelucht als 34e over de streep.

In de top vijf van het klassement veranderde er niets. Primoc Roglic blijft leider in het algemeen klassement voor Yaets op 19 seconden en Nibali op 23 seconden. Dumoulin blijft vijfde op 28 seconden.

Vandaag is het oppassen voor de renners. Voor het eerst krijgt men een geaccidenteerd terrein voorgeschoteld in de vierde etappe over 237 kilometer van Orbetello naar Frascati even ten zuiden van Rome waar het in de laatste twee kilometer nog spannend kan worden omdat die omhoog gaan.

Deze pagina delen via:

Terug