Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-handbal-algemeen.jpg

Negen Limburgse handballers in Oranjeselectie voor EK

Bondscoach Erlingur Richardsson van de Nederlandse herenhandballers heeft 22 spelers opgenomen in zijn selectie voor de trainingsstage einde oktober. Onder deze 22 spelers bevinden zich 9 Limburgse handballers: Jasper Adams (Geleen), Mark van den Beucken (Beringe), Evert Kooijman (Sittard), Toon Leenders (Nederweert Eind)  Alec Smit (Sittard), Jorn Smits (Geleen), Kay Smits (Geleen), Ivo Steins (Voerendaal) en Luc Steins (Voerendaal).

Tijdens deze trainingsstage speelt de ploeg vier oefenwedstrijden in de voorbereiding op het EK in Noorwegen, Zweden en Oostenrijk, dat plaatsvindt van 9 t/m 26 januari. Het is voor de eerste keer in de historie dat het Nederlands mannen handbalteam zich heeft weten te plaatsen voor het Europees Kampioenschap.

Op 22 en 23 oktober komen de Oranjeheren in actie op eigen bodem. Tweemaal is Polen B de tegenstander. Op dinsdag 22 oktober speelt de formatie van Erlingur Richardsson om 19:30 uur in het Fletcher Welness- Hotel Sittard. Een dag later, op 23 oktober reizen beide ploegen af naar De Heuf in Panningen om daar om 19:30 uur het veld te betreden.

De Oranjeheren stappen de volgende dag met 20 spelers op het vliegtuig naar Slovenië. In Ormoz spelen ze op vrijdag 25 oktober tegen het thuisland om 19:30 uur. Vanuit Slovenië reist de ploeg door naar Oostenrijk waar het laatste oefenduel op het programma staat. Op zondag 27 oktober gaat Nederland om 18:00 uur de strijd aan met Oostenrijk. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Graz.

Deze pagina delen via:

Terug