Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-volleybal-algemeen-1.jpg

Nederlandse volleybalsters beginnen goed aan Worldcup

Na de teleurstellende uitschakeling in de kwartfinale van het EK zijn de Nederlandse volleybalsters, met Yvon Beliën (Weert) en Britt Bongaerts (Roermond), weer actief in Japan waar de prestigieuze worldcup plaatsvindt. Naast het organiserende Japan en wereldkampioen Servië, nemen van elk continent de beste twee landen deel aan dit toernooi.

Na de Nations League, het Olympisch kwalificatietoernooi en het Europees kampioenschap is dit het vierde grote toernooi dat de volleybalsters deze zomer moeten afwerken voordat ze meteen hierna weer naar hun clubs moeten waar ze ook weer meteen zowel nationaal als internationaal vol aan de bak moeten. Buiten Robin de Kruijf en de geblesseerde Nika Daalderop heeft bondscoach Jamie Morrison weer dezelfde spelersgroep tot zijn beschikking in Japan.

Ondanks de onthutsende nederlaag tijdens het EK tegen Turkije, zijn de Nederlandse volleybalsters uitstekend van start gegaan. In de eerste twee wedstrijden heeft Nederland weer de draad opgepakt waar het tijdens het EK mee was begonnen tot de wedstrijd tegen Turkije. Zowel tegen Argentinië als Kenia heeft Nederland geen set weggegeven en werden beide wedstrijden met 3-0 gewonnen.

In de eerste wedstrijd won Oranje met Beliën en Bongaerts drie sets tussen de lijnen overtuigende cijfers van Argentinië 25-16, 25-17, 25-19. Nederland begon in de eerste set scherp aan de wedstrijd en werd het verschil vooral verdedigend gemaakt: 25-16. Dit werd gevolgd oor een set waarin meer strijd geleverd moest worden. Na een dubbele wissel door de coach ging het van 18-15 naar de 25-17 setoverwinning. Ook in de derde set wist Argentinië lang het verschil beperkt te houden tot drie punten. Pas toen Nederland een hoger tempo ging spelen wist men uit te lopen naar een ruimer verschil: 25-19.

In de tweede wedstrijd tegen Kenia speelde Bongaerts alleen de eerste set en Beliën in de eerste en twee set. Morrison, die met een andere basisopstelling begon startte meteen heel sterk waarin Britt Bongaerts kon floreren. Oranje heerste en liet Kenia kansloos: 25-12. De tweede set leek dezelfde kant op te gaan als Nederland een 7-1 voorsprong neemt. Daarna komt Kenia sterk terug en komt bij 14-14 weer op gelijke hoogte. Een time-out moest Nederland weer op het juiste pad brengen wat lukte. Nederland liep meteen weer vier punten uit (18-14) om door te stoten naar de 25-19 setwinst. In de derde set herpakte Nederland zich weer en kwam op een 11-4 voorsprong waarna men de wedstrijd wat meer gelijk op ging maar Oranje deze wel geconcentreerd uitspeelde: 25-17.

Uitslagen en programma:
Argentinië - Nederland 0-3
Kenia - Nederland 0-3

16/09 Nederland - Brazilië

Deze pagina delen via:

Terug