Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-volleybal-algemeen-1.jpg

Nederlandse volleyballers grijpen naast Olympisch ticket

De Nederlandse volleyballers, zonder de geblesseerde Tim Smit (Voerendaal), hebben zich zondag niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. Na een zwaarbevochten 3-2 overwinning na een 0-2 achterstand op vrijdagavond tegen Zuid- Korea, behaalde Nederland zaterdagmiddag na een zeer goede wedstrijd tegen het hoger gerangschikte België een 3-0 overwinning.

Daarmee was Oranje één overwinning verwijderd van deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Zondagmiddag stond in Rotterdam de laatste wedstrijd tegen de nummer twee van de wereld, Amerika, op het programma. Amerika werd nummer drie van de Spelen van 2016 en wereldkampioen van 2018.

Nederland speelde onbevangen, pakte in alle vier sets in eerste instantie de voorsprong waarna men lang mee kon met Amerika. In de slotfase van de eerste en tweede twee sets was Amerika, met al zijn ervaring, twee keer de baas over Oranje 18-25 en 20-25. In de derde set kon Oranje de voorspong van vijf punten (11-6) vasthouden en uitbouwen naar een ruime 25-17 set overwinning. In de vierde set ging het weer als in de eerste twee sets. Nederland pakte eerst de voorspong waarna Amerika met zijn lengte en kracht in de slotfase weer naar de setwinst ging: 21-25 en daarmee ook naar de 3-1 wedstrijdoverwinning en zich plaatst voor de Olympische spelen.

Nederland krijgt in januari 2020 nog een laatste kans bij het Europees Kwalificatietoernooi.

Deze pagina delen via:

Terug