Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-voetbal-algemeen-3.jpg

Nederlandse voetbalsters U17 uitgeschakeld bij EK in Litouwen

De Nederlandse voetbalsters U17, met Romeé Leugter (Schinveld) zijn dinsdagavond uitgeschakeld bij EK in Litouwen. Oranje dat genoeg had aan gelijkspel om zich te plaatsten voor de halve finale, verloor met 1-2 van Finland dat zich daarmee samen met Duitsland heeft geplaatst voor de halve finale.

Nederland vreesde al voor debutant Finland dat via een sterke groep met onder andere Italië zich geplaatst had voor het EK. Nederland verloor  uiteindelijk van een effectievere tegenstander.  Nederland was de ploeg met de meeste aanvallen en kansen maar wist deze niet te benutten. Dat deed Finland wel.

Na de 0-0 ruststand scoorde Kaisa Juvonen in de 50e minuut de 0-1 voor Finland uit een vrije trap na een overtreding van Jansen  op Kosola.  Nederland ging opzoek naar de gelijkmaker en kreeg de kans daarop ook via Lakeesha Eijken maar zij mist in de 65e minuut. In de 73 minuut valt dan toch het doek als Finland via Aino Vuorinen op een 0-2 voorsprong komt

Drie minuten later begaat Tynnila in het stafschopgebied een overtreding op Chasity Grant. Romeé Leuhter ging achter de bal staan en scoorde van de strafschopstip de 1-2 binnen. Ondanks vijf minuten extra tijd kwam Nederland in de laatste acht minuten niet meer tot een uitgespeelde kans.  Daarmee is het EK weer voorbij voor Oranje U17 dat zo strek was begonnen met de 9-0 overwinning op Litouwen, maar daarentegen  tegen Duitsland en Finland moeilijk tot score kon komen en daarmee punten verspeeld.

Deze pagina delen via:

Terug