Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Voetbal-algemeen.jpg

Nederlandse voetbalsters ongeslagen in EK kwalificatiereeks

De Nederlandse voetbalsters, met Dominique Bloodworth (Horst aan de Maas) en Lynn Wilms (Tegelen), maar nog altijd zonder de geblesseerde Lieke Martens (Nieuw Bergen), hebben dinsdagavond in Eindhoven  ook hun vierde Ek kwalificatiewedstrijd in Groep A gewonnen. Na een 1-0 ruststand won Oranje met 2-0.

Rusland was de net als Nederland nog ongeslagen. Zij hadden de eerste twee wedstrijden ook gewonnen maar de derde wedstrijd tegen Kosovo werd afgelopen week uitgesteld. Sarina wiegman zag Rusland als de zwaarste tegenstander in deze groep.

Nederland speelde tegen een sterk verdedigend Rusland een veel betere wedstrijd dan afgelopen donderdag in een troosteloos stadion in en tegen Slovenië. Oranje kwam als snel op een 1-0 voorsprong als Renate Jansen in de twaalfde minuut vanaf rechts een combinatie op zet met Danielle van de Donk. Na een dubbele een twee kwam Van de Donk, die haar honderdste interland speelde, alleen voor de keepster en scoorde vervolgens fraai de eerste treffer.

Naarmate de wedstrijd vorderede kwam ook Rusland via de counter een aantal keer voor het doel van Van Veenendaal. In de 17e minuut komt Oranje goed weg als Rusland vanaf de zestienmeterlijn uit een hoekschop tegen de paal schiet. Acht minuten later krijgt Nederland de kans om de voorsprong te verdubbelen als Beerensteyn in het stafschopgebied onderuit geduwd wordt na een voorzet van opnieuw Renate Jansen. Spitse ging achter de bal maar schoot veel te zacht in waardoor de Russische keepsters de bal makkelijk kon pakken.

In de tweede helft wist Nederland na een uur spelen, de marge te verdubbelen als als Vivianne Miedema op aangeven van invalster Liza van der Most de 2-0 in kan koppen. In het laatste half uur krijgt Nederland nog een aantal open kansen maar weet het verschil niet verder uit te bouwen.

Met 12 punten uit vier wedstrijden voert Nederland de ranglijst aan in groep A gevolgd door Rusland, Slovenië en Kosov  die alle drie zes punten hebben. Rusland en Kosovo hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

De eerste volgende wedstrijd is op 8 november uit tegen Turkije waarna men vier dagen later in Arnhem tegen Slovenië gaat spelen.

Deze pagina delen via:

Terug